Abdolah, Kader - De Koning

Schrijver:
Titel: De Koning
ISBN: 9789044515428
Taal: Nederlands
Uitgever: De Geus, 2011
Bijzonderheden: Nieuwstaat gebonden boek met zeer nette stofomslag, 412 pag., ISBN 9789044515428, geen naam op schutblad,
Beschikbaar: 3 exemplaren
Prijs: € 4,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting


Aan het einde van de negentiende eeuw bestijgt een nieuwe sjah de Perzische troon. Hij volgt zijn vader op, maar hij mist de daadkracht en de ambitie om zijn stempel op het bestuur te drukken. De koning heeft meer oog voor zijn harem, de kersentuin, de jacht en zijn rijkdommen dan voor de situatie waarin het volk en het land verkeren. Het leiderschap in het economische machtsspel waarin Perzië met Engeland, Frankrijk en Rusland is verwikkeld, laat hij over aan zijn raadgever, de vizier. De handige politicus ziet in de samenwerking met de westerse landen grote mogelijkheden om hervormingen door te voeren die voorspoed zullen brengen. Maar tegen welke prijs? In een prachtig historisch en tegelijkertijd actueel verhaal vol betoverende personages verweeft Kader Abdolah de harde strijd om bodemschatten, land en macht met de magische sfeer van het aloude Perzië.
Recensie(s)




De grote roman van Abdolah is gesitueerd in het Perzie van de tweede helft van de negentiende eeuw en speelt tijdens de regeerperiode van sjah Naser Eddin (1831-1896). Het is een tijd waarin het land en de vorst laveren tussen vernieuwing en traditie: het aanhalen van contacten met op bodemschatten en invloed azende westerse mogendheden en het binnenhalen van nieuwe technologie enerzijds of het koesteren van het eigene anderzijds. De weinig daadkrachtige sjah laat nu eens zijn oor hangen naar zijn twee elkaar opvolgende moderne grootviziers (de eerste is de betovergrootvader van de schrijver), dan weer naar zijn conservatieve moeder en haar raadgevers, en krijgt te maken met opstandelingen die hervormingen eisen. In een groot aantal korte hoofdstukken roept Abdolah een wereld op die voor veel lezers de charme van het exotische en sprookjesachtige zal hebben. Spijtig is het daarom dat er literair zo weinig aan de roman te beleven valt. Van een sterke plot is geen sprake, de personages vertonen weinig diepgang en Abdolahs stijl is wel erg eenvoudig.

F. Hockx
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Abdolah, Kader - De  Koning Abdolah, Kader - De  Koning

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ankerboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ankerboek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ankerboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ankerboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ankerboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.