Verhoeven, Garrelt en Piet Verkruijsse (red.) - Journael ofte G

Schrijver:
Titel: Journael ofte Gedenckwaerdige beschrijvinghe vande Oost-Indische Reyse van Willem Ysbrantsz. Bontekoe van Hoorn. Descriptieve bibliografie 1646-1996
Taal: Nederlands
Uitgever: Walburg Pers, Zutphen
Bijzonderheden: Gebonden, 1996, 304 blz. Met facsimile's, tekeningen en een index.
Prijs: € 20,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Titel op de kaft : Het journaal van Bontekoe. Bibliografie 1646-1996.

Descriptieve bibliografie van de uitgaven van het bekende scheepsjournaal in de periode 1646-1996.

Onder boekhistorici werd het gemis aan een bibliografie van alle uitgaven van het reisjournaal van Bontekoe reeds lange tijd gevoeld. Immers, van dit populaire boek bestaan honderden uitgaven, vertalingen en bewerkingen, maar hoeveel en wat precies wist niemand. Deze uitgave brengt dit onbekende gebied overzichtelijk in kaart. Aan de bibliografie gaat een verantwoording van de gevolgde werkwijze vooraf, evenals een inleiding over het leven van Bontekoe en het ontstaan en de publicatiegeschiedenis van zijn journaal in de 17de en 18de eeuw. In die tijd onderging het journaal een metamorfose van sjiek uitgegeven reisverslag tot pulplectuur. In de 19de en 20ste eeuw verschenen talloze bewerkingen, waarvan het jeugdboek van Johan Fabricius de bekendste is. De beschrijvingen van oude drukken in de bibliografie voldoen aan wetenschappelijke eisen, o.a. door collatie, bibliografische vingerafdruk en opgave van bekende exemplaren; beschrijvingen van moderne uitgaven zijn meer summier. Als "toegift" bevat dit boek een overzicht van archivalia omtrent Bontekoe.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.