Beeren, W.A.L. - Beeldverhaal, Een Weg Door De Moderne Kunst

Schrijver:
Titel: Beeldverhaal, Een Weg Door De Moderne Kunst
Taal: Nederlands
Uitgever: Amsterdam, De Arbeiderspers/Gemeentemuseum Den Haag, 1962.
Bijzonderheden: geb. hardcover in okerkleurig linnen geen pp-nummering 235 afb. in kleur en zw/wit, zeer goed
Prijs: € 6,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Wim Aart Louis Beeren (Sint-Joost-ten-Noode, 29 januari 1928 - Amsterdam, 21 augustus 2000) was directeur van het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en daarna van het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Hij studeerde kunstgeschiedenis en archeologie in Nijmegen en begon zijn loopbaan bij het Haags Gemeentemuseum.

Beeren presenteerde als directeur van het Stedelijk Museum enkele belangrijke exposities van onder anderen Kasimir Malevich, Keith Haring, Jeff Koons en Sigmar Polke. Hij verwierf daarnaast werken van Andy Warhol, Piet Mondriaan en het varken van Jeff Koons voor het museum.

Hij was directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam toen in 1986 het werk "Who's afraid of Red, Yellow and Blue" van Barnett Newman werd vernield. Beeren vertrouwde de restauratie van dit schilderij toe aan de Amerikaan Daniel Goldreyer, die in plaats van een miljoen verfstippen de kleurvakken vulde met een verfroller. Beeren hield echter vol dat de restauratie "redelijk geslaagd" was.

Beeren was gehuwd met Dorine Mignot (1944-2018), conservator bij het Amsterdamse Stedelijk Museum. Hij overleed op 72-jarige leeftijd te Amsterdam.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Alleen levering binnen EU Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Beeren, W.A.L. - Beeldverhaal, Een Weg Door De Moderne Kunst

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.