Tong Su - Mijn leven als Keizer

Schrijver:
Titel: Mijn leven als Keizer
Taal: Nederlands
Uitgever: De Geus
Bijzonderheden: Paperback in goede staat
Prijs: € 8,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Mijn prille leven als keizer was complex en veelbewogen. Alle veranderingen binnen en buiten de paleismuren zijn door geleerde heren opgetekend, alles wat voorbijging is vastgelegd en veel paleisanekdotes raakten door het hele land bekend. Maar wat bij mij de diepste indruk heeft achtergelaten is toch wel die eerste winter na mijn troonsbestijging. Die eerste winter was ik veertien. Op een van de koudste dagen, na de winterzonnewende, lag er een dik pak sneeuw en ging ik met een paar jonge eunuchen naar het Tuinpaviljoen voor een sneeuwballengevecht. De onsterfelijkheidketel van wijlen de Keizer stond ongebruikt naast het paviljoen, aan één kant ervan lag de sneeuw hoog opgehoogd. Per ongeluk stapte ik op iets zachts. Toen ik de sneeuw weggroef, bleek het een doodgevroren ode eunuch te zijn.
Recensie(s)

De hoofdpersoon leeft in een niet nader aangeduide tijd aanvankelijk vanaf zijn veertiende als jonge keizer van China opgesloten binnen de vier paleismuren. De macht laat hij over aan zijn grootmoeder en zijn tijd brengt hij door met wat in feite uitgebreid en kleurig beschreven beuzelarijen zijn. Na zijn afzetting door een broer zwerft hij incognito door wat eens zijn rijk was, verwezenlijkt zijn droom om circusartiest te worden en eindigt als monnik in een klooster. Hoewel de auteur veel gegevens gebruikt uit de Chinese geschiedenis en sjablonen overneemt uit klassieke romans heeft hij het verhaal bewust zo geconstrueerd dat het als geheel op geen enkele manier historisch kan zijn. Als lezer krijg je de indruk dat het hier, zoals de schrijver zelf al aankondigt, om een lange droom gaat, te meer daar de personen wel handelen maar nauwelijks nadenken over wat ze doen. Helaas zijn niet alle dromen voor de buitenwereld even interessant als voor de dromer zelf. De Chinese auteur (1963) werd internationaal bekend met zijn (ook succesvol verfilmde) roman 'De rode lantaarn
Verder lezen

Ab antiquarimaat

particulier

Ab antiquarimaat uit Amersfoort

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ab antiquarimaat

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.