Berntsen, Anton - Nebo-gang

Schrijver:
Titel: Nebo-gang
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgegeven door Bosch & Keuning, Baarn, 1932
Bijzonderheden: Gebonden, 223 bladzijden
Prijs: € 17,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Een geschiedenis van een laatgeborene.
Uit het Deensch door Joh. Hepp.

Rug verkleurd.

In dit boek komen de lezers in aanraking met Deensche toestanden en gebruiken en dit moet bij deze lectuur steeds bedacht worden.
Zoo komen we hier met kerkelijke toestanden in aanraking, die ons vreemd zijn. En zoo hebben we hier ook te doen met levensuitingen, die ons misschien een woord van kritiek zouden ontlokken, maar die in dit boek als vanzelfsprekend worden aanvaard.
Niettemin, het algemeen-menschelijke is in dit verhaal zoo sterk, dat wij, wanneer we tenminste goed lezen, er toe worden gebracht, in de allereerste plaats kritisch te staan tegenover onszelf en ons eigen leven. En evenzeer komt sterk naar voren, dat een mensch dan alleen gerust zijn weg kan gaan, als hij wandelt met God.
Tot recht verstand van dit verhaal merken we nog op, dan de Grundtvigianen genoemd zijn naar Grundtvig, die in 1783 te Udby in Seeland werd geboren en, na volbrachte studie, predikant werd onder Ferdinand VI.
De Grundtvigianen wilden, op het voetspoor van hun leider, o.m. een volkskerk inplaats van een staatskerk.
In 1855 en 1862 werd de parochiedwang afgeschaft en toen ontvingen de aanhangers van Grundtvig de gelegenheid, om vrije gemeenten te stichten in de volkskerk. Zijn aanhangers handhaafden de apostolische geloofsbelijdenis, maar wilden van kritiek en exegese niet veel weten.
Verder lezen

Leesluis uit Nuis

Logo Leesluis

Voor meer informatie over onze boeken: klik op STEL EEN VRAAG. De portokosten zijn voor de koper ; verzending direct na ontvangst van betaling. Bij bestellingen in één keer boven de 30 euro geen verzendkosten binnen Nederland.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Berntsen, Anton - Nebo-gang

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Leesluis

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Leesluis
  • Na uw bestelling ontvangen u en Leesluis een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Leesluis vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Leesluis kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.