Susanna, J.A. - Levensschets van HENDRIK BOIE 'hulde aan zijne

Schrijver:
Titel: Levensschets van HENDRIK BOIE 'hulde aan zijne deugden en verdiensten, benevens eenige door hem geschrevene brieven, gedurende zijne reis en verblijf in Oost-Indië'
Taal: Nederlands
Uitgever: Amsterdam, P.Meijer-Warnars,1834
Bijzonderheden: Gebonden, [2],vi,288 p., frsp portret met gedicht van prof. Reinwardt, orig. uitgeversband. FRAAI
Prijs: € 245,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Levensschets van Hendrik Boie (1794 - 1828), een veelbelovende Duitse natuuronderzoeker die op jeugdige leeftijd overleed tijdens een expeditie op Java. Geboren in het Duitse Meldorff ontwikkelde hij al vroeg een grote belangstelling voor natuurlijke historie. In 1821 kwam hij op verzoek van Temminck in Leiden als conservator van het Natuurhistorisch museum op voorwaarde deel te nemen aan een expeditie voor natuurwetenschappelijk onderzoek in Nederlandsch-Indië. Zo vertrok hij in 1825 naar Batavia, een zeereis die toen nog een half jaar vergde. In 1826 komt hij in Indië aan en begint enthousiast aan zijn werkzaamheden als lid van de Natuurkundige Commissie om op Java materiaal te verzamelen voor het Leidse Museum. Maar nauwelijks een jaar later, op 28 Augustus 1827 krijgt hij galzenuwkoortsen te Buitenzorg. Op 4 september overlijdt hij daar. Reinwardt laat op zijn grafzerk zetten: "Naturae scientia studiisque clarus, omni virtute officioque ornatissimus. Ut feracis Naturae thesauros exploraret, animi generosa impetu motus, Indiam profectus est, Ubie cum animum expleret, plenisque Naturae gandiis frueretur, impar tot laboribus tantoque mentis ardori, Corpos deficit: raptumque jam tristi fato cassimum caput, socii lugent, amici bonique omnes. Boies geschriften gingen in valmmen op bij de Chinezenopstand in Kwawang, en het manuscript voor een reptielenboek verdween bij de onlusten in Brussel in1830 en dook incompleet 11 jaar later op, werd niet uitgegeven en aan de familie Boie in handen gegeven.
De eerste 68 bladzijden bevatten de biografie van Boie. De rest van het boek bestaat uit de levendig geschreven brieven van Boie naar huis, waarin hij uitvoerig schrijft over de lange zeereis, zijn verblijf te Batavia en zijn belevenissen tijdens zijn eerste excursies op Java.

Conditie: Originele band, schoon en fris, scheur in papier bovenzijde rug. Zeldzaam werk over waarnemingen van vogels, natuurverschijnselen tijdens een reis van Holland naar Java via Kaap de Goede Hoop. Het wetenschappelijk veldwerk voor natuuronderzoek op Java tegen de achtergrond van werken met marginale budgetten en dreigende bezuinigingen. Desondanks liet Boie via zijn brieven zien hoe bevlogen en productief hij en de later beroemd geworden mede-onderzoekers als Macklot en Müller waren.
Biography of Hendrik Boie (1794-1827), Dutch naturalist who was appointed curator of the Leiden Museum of Natural History in 1821 and in that capacity travelled to Java to do research on the fauna of Java. Onfortunately he died at a young age during his stay in Java. The book includes his letters about his travel and fieldwork (i.a. nice details on collecting specimens and companions like Muller and Macklot). The scientific results were published by Temminck, Schlegel and Müller in i.a. 'Zoogdieren van Java'. Other subjects Cape of Good Hope, sea life, sea birds, Java war (1825-'30).
Verder lezen

Schatgraven uit Amsterdam

particulier

Logo Schatgraven

Schatgraven is geen winkel, maar afhalen op afspraak mag.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Susanna, J.A. - Levensschets van HENDRIK BOIE 'hulde aan zijne deugden en verdiensten, benevens eenige door hem geschrevene brieven, gedurende zijne reis en verblijf in Oost-Indië' Susanna, J.A. - Levensschets van HENDRIK BOIE 'hulde aan zijne deugden en verdiensten, benevens eenige door hem geschrevene brieven, gedurende zijne reis en verblijf in Oost-Indië' Susanna, J.A. - Levensschets van HENDRIK BOIE 'hulde aan zijne deugden en verdiensten, benevens eenige door hem geschrevene brieven, gedurende zijne reis en verblijf in Oost-Indië' Susanna, J.A. - Levensschets van HENDRIK BOIE 'hulde aan zijne deugden en verdiensten, benevens eenige door hem geschrevene brieven, gedurende zijne reis en verblijf in Oost-Indië' Susanna, J.A. - Levensschets van HENDRIK BOIE 'hulde aan zijne deugden en verdiensten, benevens eenige door hem geschrevene brieven, gedurende zijne reis en verblijf in Oost-Indië' Susanna, J.A. - Levensschets van HENDRIK BOIE 'hulde aan zijne deugden en verdiensten, benevens eenige door hem geschrevene brieven, gedurende zijne reis en verblijf in Oost-Indië' Susanna, J.A. - Levensschets van HENDRIK BOIE 'hulde aan zijne deugden en verdiensten, benevens eenige door hem geschrevene brieven, gedurende zijne reis en verblijf in Oost-Indië' Susanna, J.A. - Levensschets van HENDRIK BOIE 'hulde aan zijne deugden en verdiensten, benevens eenige door hem geschrevene brieven, gedurende zijne reis en verblijf in Oost-Indië' Susanna, J.A. - Levensschets van HENDRIK BOIE 'hulde aan zijne deugden en verdiensten, benevens eenige door hem geschrevene brieven, gedurende zijne reis en verblijf in Oost-Indië'

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Schatgraven

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Schatgraven
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Schatgraven een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Schatgraven vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Schatgraven kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.