Andriesse, Emmy en A.B.C. Schulte - Emmy Andriesse. Arnhem sept

Schrijver:
Titel: Emmy Andriesse. Arnhem september '45.
ISBN: 9789040091414
Taal: Nederlands
Uitgever: Waanders, Zwolle / Gelders Archief, Arnhem
Bijzonderheden: Gebonden, ex-bibliotheekboek, 2006, 64 blz. Met 35 foto's.
Prijs: € 6,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Deze uitgave bevat 35 foto's van de fotografe Emmy Andriesse (1914-1953) van de verwoestingen van Arnhem in 1945 en de terugkerende evacués. Andriesse genoot haar opleiding aan de Koninklijke Academie in Den Haag en werd na de oorlog bekend door haar illegale opnamen gemaakt tijdens de oorlog. In opdracht van uitgeverij Contact die een boek wilde publiceren, maakte Andriesse de opnamen die zijn afgedrukt in deze uitgave. De geplande uitgave is destijds nooit verschenen. In prachtige uitgebalanceerde composities ving Andriesse het silhouet van de tot ruïne vervallen Eusebiuskerk. Ook had zij oog voor de eerste herstelwerkzaamheden en hulpverleningsacties en het leed van de bewoners die in het platgebombardeerde Arnhem de draad van hun bestaan weer oppakken. De stemming van melancholie overheerst in de foto's, die vaak een symbolische lading hebben. De tekst van A.B.C. Schulte bied wetenswaardige informatie over Emmy Andriesse en de stad Arnhem tijdens het laatste oorlogsjaar en het eerste jaar na de bevrijding. Van iedere foto zijn achterin topografische gegevens vermeld.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Andriesse, Emmy en A.B.C. Schulte - Emmy Andriesse. Arnhem september '45.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.