Kruyzen, Hans - 51° 51 NB / 4° 29 OL Carnisselande / Portland i

Schrijver:
Titel: 51° 51 NB / 4° 29 OL Carnisselande / Portland in 12 verhalen
ISBN: 9789090236537
Taal: Nederlands
Uitgever: OMMIJ, Barendrecht 2008 9789090236537
Bijzonderheden: gebonden hardcover 155pp. als nieuw, fraaie foto's
Prijs: € 6,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Carnisselande is de naam van een stadsdeel in de gemeente Barendrecht, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het bestaat uit een woonwijk van circa 7500 woningen en ruim 14.000 inwoners. Het is gebouwd om de oude buurtschap Carnisse. Hoewel het onder de gemeente Barendrecht valt, voelen veel inwoners zich meer geassocieerd met het naburige Rotterdam. De meeste inwoners zijn van oorsprong ook Rotterdammers.

Carnisselande ligt ten westen van de A29, ten zuiden van de A15 en ten noorden van de Oude Maas. Het stadsdeel gaat in westelijke richting door tot en met de voormalige dorpskern Smitshoek en grenst aan de Carnisse Grienden. Westelijk ligt Portland, de uitbreidingswijk van Albrandswaard, met 2.500 woningen. Tegen de A29 ligt het bedrijventerrein Vaanpark, met daarin de Barendrechtse vestiging van IKEA.

Carnisselande is vernoemd naar de voormalige buurtschap Carnisse, die ongeveer vijf kilometer ten westen van de hoofdplaats Barendrecht lag.

De bouw van deze Vinex-wijk is in 1997 begonnen, tegelijk met Portland en Vaanpark. De wijk krijgt veel waardering door zijn grote variatie in architectuur en stedenbouw. De Jan Gerritse Heuvel, Gaatkensbult geheten, is een uitzichtpunt, prominent aanwezig aan de zuidkant van deze wijk. Het biedt uitzicht tot aan de skyline van Rotterdam en het Botlekgebied, en naar het zuiden over de Oude Maas en de Hoeksche Waard. Een deel van de heuvel bestaat uit grond, die overgebleven is bij de aanleg van de nabijgelegen Gaatkens Plas. De Gaatkensplas kwam in juli 2006 in landelijk nieuws door massale vissterfte.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Alleen levering binnen Nederland. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kruyzen, Hans - 51° 51 NB / 4° 29 OL Carnisselande / Portland in 12 verhalen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.