Rodiek,Thorsten - James Stirling, Die neue Staatsgalerie Stuttg

Schrijver:
Titel: James Stirling, Die neue Staatsgalerie Stuttgart
ISBN: 3775701990
Taal: Duits
Uitgever: Verlag Gerd Hatje 1984 3775701990 9783775701990
Bijzonderheden: paperback 117 pp. prima staat, bijzonder fotowerk
Prijs: € 6,80
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Text in German. Well-illustrated overview of the project (including photographs of architectural models).

James Stirling studeerde van 1945 tot 1950 architectuur aan de Universiteit van Liverpool. In 1956 richtte hij met James Gowan het architectenbureau Stirling and Gowan op. Het bekendste ontwerp van dit bureau was het gebouw van de ingenieursfaculteit van de Universiteit van Leicester. Vanaf 1971 werkte Stirling samen met Michael Wilford. In die tijd veranderde Stirling van stijl. Stond hij eerst bekend als (Neo) brutalist, vanaf de jaren 70 wordt zijn werk vaak als eclectisch postmodernistisch gezien, hoewel hij zelf bezwaar maakte tegen deze benaming.

In 1977 wint het bureau van Stirling, Wilford en Associates een kleine competitie voor de nieuwbouw van de Staatsgalerie Stuttgart. De bouw ervan vangt aan in hetzelfde jaar. In 1984 wordt de Neue Staatsgalerie officieel geopend. In 1981 won Stirling de prestigieuze Pritzker Prize. In 1992 werd hij tot ridder geslagen. Na zijn dood in 1992 werden verschillende ontwerpen van Stirling postuum gerealiseerd, waaronder het hoofdgebouw van de Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart en No 1 Poultry in de Londense city.

Eveneens na zijn overlijden werd de belangrijkste jaarlijkse Britse architectuurprijs, uitgereikt door de Royal Institute of British Architects vanaf 1996 de Stirling Prize genoemd.
Verder lezen

hasselman uit Breda

zakelijk

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Rodiek,Thorsten - James Stirling, Die neue Staatsgalerie Stuttgart

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met hasselman
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Hasselman
  Kamer van Koophandel nummer: 51639181
  139540805B02
 • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • hasselman kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.