Zikken , Aya . [ isbn 9789045011233 ] - Eilanden van Vroeger .

Schrijver:
Titel: Eilanden van Vroeger . ( Als kind woonde ik een tijdlang in Surabaya op Oost-Java. ) Van daaruit maakte ik in de vakanties tochten naar allerlei eilanden, de "eilanden van vroeger" waar ik nu, na zoveel jaren, weer ben heen gereisd. -
ISBN: 9045011239
Taal: Nederlands
Uitgever: Atlas .
Bijzonderheden: paperback in zeer nette staat - 1314 - 1e dr 1996 - 196 p - 210 gr.
Prijs: € 7,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- Niet alleen ging ik naar het eiland Madura maar ook naar het vroegere Celebes, dat nu Sulawesi heet. Het waren onvergetelijke vakanties naar het land van oom Bèr, die als arts werkte in Palu in Midden-Celebes. In mijn ogen leidde hij daar een uiterst boeiend bestaan in een wankel huis op palen in de rimboe. Hij was omringd door de grootst mogelijke wanorde, waarin hij zich even goed thuis leek te voelen als bij zijn kostbare collectie Chinees porselein.
Op kleine paardjes trokken we het binnenland in en reden door bergachtig gebied dat nog bijna helemaal uit oerwoud bestond. Deze tochten hebben mij misschien heimwee gegeven naar onbegaanbare wegen, moeilijk doordringbare wildernis, rivieren zonder bruggen en huisjes zonder buren. Het is een soort heimwee dat je nooit helemaal te boven komt en dat mij zelfs nu nog beslissingen doet nemen die ik anders nooit genomen zou hebben.

Ik zag Madura en Celebes, Butung, Muna, Makasar en Bòkòri, de vulkanische eilanden Sanghir en Talaud en het specerijeneiland Ternate. Zonder die tochten zou ik ze nooit op deze manier hebben teruggezien: haast zoals vroeger en soms zelfs beter.'

Een heerlijk boek en niet alleen voor hen die van Indonesië houden. De auteur maakte op haar eentje en gebruik makend van soms zeer primitief openbaar vervoer(!) en vriendendiensten een reis naar Celebes en een aantal kleinere eilanden waaraan zij of persoonlijk herinneringen heeft of die door verhalen van anderen een bepaalde aantrekkelijkheid kregen. De herinneringen zijn steeds slechts aanleiding voor het verhaal van de belevenissen van nu, en die zijn spannend en afwisselend, levendig verteld en scherp waargenomen. De auteur bezoekt interessante mensen op soms zeer afgelegen posten en ze heeft daar heel wat voor over, al blijkt steeds weer hoè graag ze het allemaal doet. Een gemakkelijk leesbaar en boeiend reisverhaal voor een grote groep lezers. Bevat een katern met kleurenfoto's. Op de binnenkant van de kaft staat een eenvoudig kaartje van Sulawesi afgedrukt.

Madura; Sulawesi Selatan; Sulawesi Tanggara; Sulawesi Tengah; De Minahasa in Sulawesi Utara; De Sanghir-en Talaudaeilanden; Ternate
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Zikken , Aya . [ isbn 9789045011233 ] - Eilanden van Vroeger . ( Als kind woonde ik een tijdlang in Surabaya op Oost-Java. ) Van daaruit maakte ik in de vakanties tochten naar allerlei eilanden, de "eilanden van vroeger" waar ik nu, na zoveel jaren, weer ben heen gereisd. -

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Bocurio
    Kamer van Koophandel nummer: 34138285
    NL001177745B36
    http://www.bocurio.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.