Leila Krogh og Poul Gernes - POUL GERNES

Schrijver:
Titel: POUL GERNES
ISBN: 9788888367095
Taal: Deens
Uitgever: Herning kunstmuseum 1988 9788888367095
Bijzonderheden: paperback 56pp zeer goede staat , afb. in kleur en zw/wit, 24 x 21 cm
Prijs: € 16,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Udstillingen er årets Biennale i Venedig der er blevet videreført til en række museer i Danmark: Herning Kunstmuseum, Kunstmuseet Køge Skitsesamling og Horsens Kunstmuseum.

Poul Gernes (geboren op 19 maart 1925 te Frederiksberg , overleden op 22 maart 1996 ) was een Deense schilder , graficus en beeldhouwer die werd geboren en opgegroeid in Frederiksberg in Kopenhagen . In 1943 kwam hij lesgeven als lithograaf , en in 1949 maakte hij zijn debuut met zijn eerste tentoonstelling op de Artists 'Autumn Exhibition . Poul Gernes werkte in de jaren 1950, onder andere. met prototypes voor meubels en lampen. Rond 1960 hervatte hij het schilderijen gemaakt een aparte tentoonstelling in Galleri Hybler in Kopenhagen. In 1961 ontving hij een beurs van de Thorvaldsen-Eckersberg Foundation , en samen met de kunsthistoricus Troels Andersen startte hij de experimentele kunstschool, beter bekend als de Ex-school .

In 1965 vestigde Poul Gernes zich in Ekeröd in Skåne en ontving ook een werkbeurs van de Danish Arts Foundation . In 1968 kreeg Poul Gernes de opdracht om het Copenhagen County Hospital in Herlev te versieren , maar hij begon voor het eerst goed te werken in 1970 - 1976 . In 1977 begon hij met de decoratie van de Tappehal van de Carlsberg Brouwerijen en in 1988 werd zijn beroemde decoratie van de Palace cinema . Poul Gernes stierf in 1996, 71 jaar oud.

Na Gernes 'dood is aan het licht gekomen dat Aase Seidler Gernes waarschijnlijk degene was die de ideeën voor de werken van Gernes had.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Leila Krogh og Poul Gernes - POUL GERNES

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.