Benali, Abdelkader - De langverwachte

Schrijver:
Titel: De langverwachte
ISBN: 9050004822
Taal: Nederlands
Uitgever: Vassallucci - Amsterdam
Bijzonderheden: 2004, 8e druk, 359 pp paperback (boek is in goede staat!) Staat van het boek: 7.5-8.0
Prijs: € 3,50
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Abdelkader Benali - De langverwachte
(Vassalluci - Amsterdam)
ISBN 90 5000 482 2
8e druk 2004
359 pp paperback
(boek is in goede staat!)
Staat van het boek: 7.5-8.0

Mehdi Ajoeb, zoon van de rijbewijsloze Driss Ajoeb en de aan thee verslaafde Malika, ziet zijn heimelijke liefde voor de hoogblonde Diana Doorn bewaarheid worden als ze zijn affectie in een hallucinerende nacht beantwoordt. Vanuit het perspectief van een kind met een bijzondere gave - dat op nieuwjaarsnacht het licht zal zien - wordt een familieverhaal verteld waarin verschillende personages in Rotterdam elkaar en zichzelf zoeken. Naast Mehdi's familie - Driss, die uit schaamte de landstreek verliet; Malika, die altijd in de weer is met haar theeglazen; Omar Omar, de langzaam aan liefdesverdriet stervende pleegvader van Driss; Ahmed en Ahmed, zijn beide bedienden; en Jassin, de neef van Malika, op wie ze heimelijk verliefd is - spelen ook de vrienden van Mehdi een prominente rol: Boedoeft, Mehdi's overbuurjongen, geniaal rapper, schrijver en duvelstoejager, die te vroeg overlijdt, en De Kaap, die zijn plaats inneemt, een huis vindt in het geloof en bergen werk verzet.
De langverwachte is een fijn vertakt web van al dan niet verweesde generaties, een literaire achtbaan waarin geloof en ongeloof elkaar opvolgen als dag en nacht, de personages elkaar aanraken en weer loslaten, een lichtvoetig sprookje over trouwjurken die niet willen trouwen, een onverkoopbare slagerij die toch verkocht wordt en een pleegvader die pas kan slapen als hij vuurwerk heeft gezien boven de skyline van Rotterdam.
Abdelkader Benali (1975) is de auteur van de succesroman Bruiloft aan zee, die werd bekroond met de Geertjan Lubberhuizen Prijs voor het beste romandebuut, en werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 1997. In Frankrijk werd Bruiloft aan zee - dat in tien landen verscheen - bekroond met de Prix du Meilleur Premier Roman Étranger. Benali schreef tevens de succesvolle toneelstukken De Ongelukkige en Yasser, en publiceerde de verhalenbundel Berichten uit Maanzaad Stad.
'Hij kauwt op elk woord, hij proeft en geniet, dat blijkt uit alles, het plezier spat er vanaf' Hans Goedkoop, NRC Handelsblad
Recensie(s)

'De langverwachte' is de tweede roman van de Marokkaans-Nederlandse schrijver (1975), die in 1997 met 'Bruiloft aan zee' met groot succes debuteerde. In deze roman gaat de verhalenverteller bij uitstek er weer groots tegenaan. Bijzonder is dat al deze verhalen worden verteld door een kind dat nog geboren moet worden, van de tienerouders Diana en Mehdi. Voor de uiteindelijke geboorte wordt er heel wat afgepraat. De complexe familieverhoudingen en de Marokkaanse kring van vrienden en sociale contacten worden doorgelicht, evenals de islam, de veelheid aan culturen en tradities en het zich staande houden in een ontwortelde omgeving. Alles krijgt aandacht in een overvloed aan beelden en woorden. Benali gebruikt rake typeringen, kan uitweiden over een futiliteit, heeft humor en neemt de lezer mee in de wereld van de veelkleurige samenleving, die door zijn verhalen nog eens extra kleur krijgt. Hij verliest de draad niet. Op de grens van het nieuwe millennium wordt de langverwachte geboren. Dan eindigt ook de roman, die een demonstratie is van Benali's vermogen in vele huiden te kruipen, haarscherp te observeren en te analyseren.

Prijs €3,50
Verder lezen

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Benali, Abdelkader - De langverwachte Benali, Abdelkader - De langverwachte Benali, Abdelkader - De langverwachte

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.