Chartrand, R; - Vimeiro 1808: Wellesly's first victory in the p

Schrijver:
Titel: Vimeiro 1808: Wellesly's first victory in the peninsular
ISBN: 1841763098
Taal: Engels
Uitgever: Osprey Publishing / Campaign series
Bijzonderheden: nw.staat, softcover, zw.w.+ FC ill, 96 pgs, geill, Vz.kn Eur 3,80
Prijs: € 19,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- fraai geïllustreerd boekje over De Slag van Vimeiro
- deze vond plaats op 21 augustus 1808 bij het Portugese dorpje Vimeiro, nabij Torres Vedras.
- Het was een beslissende overwinning van Britse en Portugese troepen onder bevel van Arthur Wellesley (de latere Hertog van Wellington) tegen Franse troepen onder bevel van generaal Jean-Andoche Junot.
- Inhoud:
1 Achtergrond
2 De veldslag
3 Na de veldslag
4 Externe links

- Achtergrond
In oktober 1807 tekenden de Franse keizer Napoleon en de Spaanse koning Karel IV een geheim verdrag (het Verdrag van Fontainebleau) waarbij ze besloten gezamenlijk Portugal aan te vallen en van de kaart te vegen. Kort daarna vielen Franse en Spaanse troepen Portugal binnen, en op 1 december stond de Franse bevelhebber, generaal Junot, in Lissabon.

Na acht maanden Franse bezetting brak in 1808 een opstand in Portugal uit, gevolgd door een landing bij Coimbra door Britse troepen onder bevel van Wellesley. De Portugese rebellen en Britse troepen versloegen de Fransen in de Slag bij Roliça op 17 augustus en vervolgens in de Slag bij Vimeiro op 20 augustus, die de oorlog in het voordeel van de geallieerden besliste.
Verder lezen

DRG uit Velp

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Chartrand, R; - Vimeiro 1808: Wellesly's first victory in the peninsular

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DRG

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DRG
  • Na uw bestelling ontvangen u en DRG een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DRG vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DRG kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.