Mccarthy Mary - De Groep

Schrijver:
Titel: De Groep
Taal: Nederlands
Uitgever: Sijthof leiden
Bijzonderheden: Paperback In goede staat
Prijs: € 8,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
New York, de jaren dertig van de vorige eeuw. Negen jonge studentes aan Vassar vormen de Ivory Tower Group. Hun idealen zijn groot, hun ambities zo mogelijk nog groter. In De groep laat McCarthy haarscherp en met gevoel voor humor zien hoe de vrouwen in de jaren na hun afstuderen zonder uitzondering een knieval maken voor `the American Way of Life . Met een voorwoord van Candace Bushnell.


Negen ambitieuze vriendinnen, die elkaar leerden kennen in hun studietijd aan het Vassar College te New York, houden na hun afstuderen onderling contact. Allen zijn afkomstig uit de hogere middenklasse, maar hun politiek linkse opvattingen en de gevolgen van de economische crisis begin jaren dertig van de 20e eeuw sluiten een respectabele maatschappelijke positie vrijwel uit. Een huwelijk voorkomt materiële zorgen in het leven van enkele vriendinnen, maar confronteert hen met de onderdrukkende (seksuele) moraal van hun echtgenoten. Zowel binnen het huwelijk als daarbuiten, in relaties met minnaars of werkgevers, blijkt vrijheid voor vrouwen beperkt; is bedrog, vernedering en uitsluiting door mannen hun deel, wat soms catastrofale gevolgen heeft. Deze in 1963 verschenen en binnen de feministische literatuur inmiddels klassieke roman van de Amerikaanse auteur (1912-1989), geroemd en gevreesd om haar politieke activisme en vlijmscherpe literaire kritieken, is in 1966 verfilmd door Sidney Lumet. Kleine,
Verder lezen

Ab antiquarimaat

particulier

Ab antiquarimaat uit Amersfoort

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ab antiquarimaat

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.