Heijden, Paul van der ; Kees Ribbens ; m.m.v. Jan Vredenberg -

Schrijver:
Titel: Bezetting in beeld. Het beeldverhaal van Frans Brouwer. 1944-1945.
Taal: Nederlands
Uitgever: Matrijs, Utrecht
Bijzonderheden: Paperback, ingenaaid, 2010, 144 blz. Met foto's, facsimile's en tekeningen. Afm. 22 x 28 cm.
Prijs: € 12,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Brieven in stripvorm van een ooggetuige van de Duitse bezetting van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Hagenaar Frans Brouwer (1906-1964) schreef 33 brieven van ieder twee pagina's (Krabbels en klodders in bezettingstijd). Elke brief vormt een afgesloten geheel en is opgezet in de vorm van een stripverhaal met de doorlopende tekst onder het tekeningetje. Die tekeningen zijn in kleur, wat ze nog zeldzamer maakt. De stijl ervan doet verrassend modern aan. De getoonde mensen zijn karikaturaal getekend. In de brieven wordt op een boeiende wijze de spot gedreven met allerhande zaken. Oudere lezers zullen daarin de milde humor van zijn voorbeeld Jo Spier herkennen. Maar soms is hij ook behoorlijk venijnig. Het boek bevat goede inleidingen over de tekenaar zelf, over Nederland in bezettingstijd en een striphistorische analyse van Brouwers werk. Door de uitgebreide begrippenlijst achterin zullen ook diegenen die weinig over de periode weten, heel veel genoegen aan dit unieke tijdsdocument kunnen beleven.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Heijden, Paul van der ; Kees Ribbens ; m.m.v. Jan Vredenberg - Bezetting in beeld. Het beeldverhaal van Frans Brouwer. 1944-1945.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.