Potok Chaim - De Belofte

Schrijver:
Titel: De Belofte
Taal: Nederlands
Uitgever: BZZToT 'sGravenhage
Bijzonderheden: Paperback in goede staat
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In De belofte staan Reuven Malter en Danny Saunders centraal, twee vrienden die in de joodse gemeenschap te Brooklyn zijn opgegroeid. Reuven studeert voor rabbi en krijgt het zwaar te verduren wanneer hij op gewaagde wijze de Schrift wil verklaren. Tegenover zich vindt hij Rav Kalman, een sarcastisch en groot leermeester, die de orthodoxie verdedigt. De zoon van rabbi Saunders, Danny, heeft het geestelijk leiderschap van de Chassidiem afgewezen en staat aan het begin van een loopbaan als klinisch psycholoog. Ook hij zet heel wat op het spel: om een jongetje te redden dat gevangen zit tussen intellect en drift, wijst hij de orthodoxe' behandelingswijze af en riskeert zijn eigen carrière door een eigen, gevaarlijke therapie toe te passen.

Zowel Danny als Reuven, die voor de lezers van de eerste roman van Potok, Uitverkoren geen onbekenden zullen zijn, staan voor de ontknoping van hun toekomst en worden op heldere en indringende wijze geschilderd in hun integriteit door een van de belangrijkste schrijvers van onze tijd.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Dit boek is een zelfstandig vervolg op "De rechtvaardiging" (The chosen) en speelt opnieuw in de Joodse gemeenschap in Brooklyn (New York). Hoofdpersonen zijn de vrienden Reuven Malter en Danny Saunders. Reuven studeert voor Rabbi en krijgt het moeilijk doordat hij er moderne exegetische opvattingen op na houdt. Interessant is onder meer de secularisatie-problematiek die hierbij om de hoek komt. Ook Danny gaat, hoewel orthodox Jood gebleven, zijn eigen weg als psychologie-student. Tragisch voor Reuven is, dat Danny trouwt met het meisje op wie zijn vriend in zijn hart erg verliefd is. Het is een uiterst boeiend en goed geschreven roman, soms prachtig lyrisch, dan weer knap analyserend. De auteur is in 1929 in New York geboren, genoot zelf een rabbi-opleiding en voltooide met dit boek opnieuw een belangrijke roman, die de moeite waard is. Kleine druk. Zie voor andere uitvoering a.i.'s deze week.(Biblion recensie, Drs. K. de Jong Ozn.)
Lees minderProductspecificaties
ProductinformatieAuteur C. Potok
Overige betrokkenen Peter Sollet
Taal Nederlands
Vertaald door E. de Moel, Peter Sollet
Afmetingen 200x200x126 mm
Gewicht 421,00 gram
Druk 10
ISBN10 9045301830
ISBN13 9789045301839

Je vindt dit boek inCategorieën Literatuur Romans

Religie Jodendom
Trefwoord(en) Joods milieu , Vriendschap
Gerelateerd Roman


Lees meerReview De belofte

--------------------------------------------------------------------------------

Gemiddelde beoordeling

na 6 reviews

Deel je ervaring met anderen

Schrijf een review

--------------------------------------------------------------------------------

potok blijft boeien


zwolle
6 augustus 2008 geschreven bij:

Belofte Pap (Paperback)

Potok schrijft voornamelijk over het orthodoxe jodendom in de VS Bijna allemaal boeiende boeken

Help andere klanten de beste reviews te vinden
Was deze review nuttig voor jou? Ja | Nee | Ongepast?

Indrukwekkend vervolg


30 maart 2008

Dit is het volgende boek van Chaim Potok dat ik in korte tijd heb gelezen van deze schrijver. Dit boek heb ik jaren terug al gelezen. Ik ontdekte dit keer weer heel nieuwe dingen in het boek. Het is een prachtig vervolg op Uitverkoren waarin romantiek op mooie wijze belicht wordt, alsmede het Joodse thema. Tijdens het lezen zie je de Chassidiem als het ware voor je ogen door Williamsburg bewegen.

Help andere klanten de beste reviews te vinden
Was deze review nuttig voor jou? Ja | Nee | Ongepast?

Eenvoudige diepgang


Wageningen
16 augustus 2007 geschreven bij:

Belofte Pap (Paperback)

Het vervolg op Uitverkoren. Het leven van Reuven en Danny gaat verder. De jongens worden volwassen en de relaties en gedachten groeien mee. Iets zwaarder van Uitverkoren en wat meer diepgang. De hoofdpersonen hebben diepgang, denken na over het leven terwijl de taal in het boek absoluut niet moeilijk is en lekker doorleest. Geen moment vervelend, voor de ontspanning mét gedacht
Verder lezen

Ab antiquarimaat

particulier

Ab antiquarimaat uit Amersfoort

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ab antiquarimaat

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.