Bouman, Prof. Dr. P.J. - Cultuurgeschiedenis van de twintigste

Schrijver:
Titel: Cultuurgeschiedenis van de twintigste eeuw
Taal: Nederlands
Uitgever: Prisma
Bijzonderheden: 1964, 223 pp pocket (in goede staat) Staat van het boek: 6.5
Prijs: € 2,25
Verzendkosten: € 3,84 (binnen Nederland)
Meer info:
Prof. Dr. P.J. Bouman - Cultuurgeschiedenis van de twintigste eeuw
(Prisma)
uitgave uit 1964
223 pp pocket
(in goede staat)
Staat van het boek: 6.5

Prof.dr. P.J. Bouman geeft een balans of liever een overzicht van ruim zestig jaar twintigste-eeuwse geschiedenis, gezien in vogelvlucht. Met bekwame hand ontwerpt hij een beeld dat even dynamisch is als de tijd die erdoor wordt opgeroepen. Het verhaal begint bij de wereldtentoonstelling van Parijs in 1900.
Het toont het onvermoeide streven van de mensheid naar het behoud van de geestelijke waarden, met in de zestig jaar die de auteur beschrijft drie stadia van culturele opbouw; deze ging door ondanks de destructieve onderbrekingen van de twee wereldoorlogen.
Uit de inhoud: Rondom de eeuwwisseling: La belle époque, wetenschap en techniek, naturalistische kunst, expressionisme, WO I - De jaren twintig: de 'sfeer' van het tijdperk - De jaren dertig: een harde tijd, het menselijk lot, kunst in het defensief, WO II - De tijd na 1945: van protest tot wantrouwen, kerk en geloof.
Over de auteur: Pieter Jan Bouman was socioloog, econoom en historicus. In 1945 werd hij hoogleraar Sociologie in Groningen. Vooral zijn historisch gerichte publicaties - Revolutie der eenzamen, Vijfstromenland en In de ban der geschiedenis - bereikten een breed publiek. Daarnaast schreef hij enkele leerboeken.

Prijs €2,25
Verder lezen

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bouman, Prof. Dr. P.J. - Cultuurgeschiedenis van de twintigste eeuw Bouman, Prof. Dr. P.J. - Cultuurgeschiedenis van de twintigste eeuw Bouman, Prof. Dr. P.J. - Cultuurgeschiedenis van de twintigste eeuw Bouman, Prof. Dr. P.J. - Cultuurgeschiedenis van de twintigste eeuw

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.