Coll. - In vriendschap verbonden. Het Liber Amicorum of vriende

Schrijver:
Titel: In vriendschap verbonden. Het Liber Amicorum of vriendenboekje in de 16e en de 17e eeuw.
Uitgever: Antwerpen, KMSK / Rockoxhuis, 2013
Bijzonderheden: Gebonden, hardcover, 119pp., 21.5x16.5cm., ills. in kleur.
Prijs: € 24,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Het Liber Amicorum of vriendenboekje in de 16e en 17e eeuw in de Nederlanden. In de schoot van Het Gulden Cabinet organiseren het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) en het Rockoxhuis enkele kleinschalige tentoonstellingen. In vriendschap verbonden is de eerste in de rij.
Vriendenboekjes waren ook in de 16de eeuw een hebbeding, pareltjes in zakformaat.
De wereld openbaarde zich, studenten zochten het avontuur op en ondanks het feit dat in de Zuidelijke Nederlanden Leuven een gerenommeerde universiteitstad was, trokken ze ook naar andere oorden om hun kennis te verrijken. Frankrijk, Italie en Duitsland waren gegeerde landen.
Het vriendenboekje was de student dierbaar en werd als uitnodiging aan bevriende medestudenten, professoren en verwanten aangeboden om commentaren, citaten en opdrachten te schrijven, vaak mooi verlucht.
Ook Nicolaas Rockox bezat een liber amicorum. Naast zijn boekje worden een 15tal vriendenboekjes van zijn tijdgenoten geexposeerd en tegelijkertijd. Het vriendenboekje geeft ons de gelegenheid de student op het spoor te zijn en zijn sociale netwerk te ontrafelen.
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Coll. - In vriendschap verbonden. Het Liber Amicorum of vriendenboekje in de 16e en de 17e eeuw.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.