Boomkens, e. a. - stad zonder horizon / stadspolitiek en stedel

Schrijver:
Titel: stad zonder horizon / stadspolitiek en stedelijke ontwikkeling in Nederland
ISBN: 9789055151745
Taal: Nederlands
Uitgever: Gennep, Uitgeverij Van isbn:9789055151745
Bijzonderheden: paperback 131pp. goede staat, geillustreerd
Prijs: € 5,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Een uitgave van het Nederlands Gespreks Centrum, waarin de ruimtelijke ontwikkeling van "stedelijke gebieden" wordt besproken in relatie tot de stadspolitiek. De auteurs noemen als sturende factoren: "derde industriële revolutie" (micro- en informatietechnologie, telematica), globalisering, ruimtelijke mobiliteit, tijdsbesteding en leefstijl. Beleidsmakers spreken van probleemgebieden, gaan uit van gemiddelden en willen de stedelijke chaos beheersbaar maken. Zij hebben geen oog voor gewijzigd "tijd-ruimtebeslag" en het ontgaat hen dat de moderne stad zich kenmerkt door een amalgaam van niet te ontrafelen, zeer uiteenlopende "atmosferen". De stad staat voor openheid, contact, mobiliteit en haar bewoner neemt daaraan deel op verschillende niveaus. Gezien de grote variatie aan woon- en leefstijlen, alsmede de uitwisselbaarheid van tijd, ruimte en geld verwachten de auteurs veel van "24 uurs"-tijdroosters. Zo wordt de ruimtelijke capaciteit intensiever benut en verdere stedelijke uitdijing tegengegaan. Geïllustreerd met "stripfragmenten" bij projecten van de architect Willem Jan Neutelings. Helder opgebouwd, vlot leesbaar betoog; een aardige, actuele basis voor een "stadsdebat".
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Alleen levering binnen EU Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Boomkens, e. a. - stad zonder horizon / stadspolitiek en stedelijke ontwikkeling in Nederland

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.