Celine , Louis-Ferdinand . & Jacques Tardi . ( Illustraties . )[ isbn

Schrijver:
Titel: Reis naar het Einde van de Nacht . ( In dit boek beschrijft Céline de uitzichtloze tocht van Bardamu door onze absurde wereld. ) In de oorlog realiseert hij zich de waanzin van de collectief georganiseerde moordpartijen waarvoor de mensen -
ISBN: 9028207392
Taal: Nederlands
Uitgever: Oorschot B.V.,
Bijzonderheden: gebonden met slappe kaft in zeer nette staat - 3014 - 13e dr 1989 - 384 p - 1340 gr - 22,3x29,6 cm
Prijs: € 80,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- in de rij moeten gaan staan om zich te laten afslachten. In Afrika wordt hij geconfronteerd met de hebzucht en de botheid van de blanke kolonist. Maar nergens voelt hij de eenzaamheid zo sterk als in New York, de kille ´rechtopstaande´ stad van levende automaten. Eenmaal terug in Parijs staat hij als arts volkomen machteloos tegenover de achterdocht, de bekrompenheid en het misdadig egoïsme van zij patiënten.
Fel, genadeloos en met een onnavolgbaar soort macabere humor klaagt Céline in dit relaas van Bardamu´s omzwervingen onze maatschappij aan, waarin altijd dezelfden het gelag moeten betalen. Even fel, genadeloos en humoristisch ontleedt hij de mens tot op het bot.


De reputatie van Celine (1894-1961) is bekend: een literair fenomeen dat in ongepolijste spreektaal een mensheid op drift beschrijft. In dit meesterwerk uit 1932, nog niet besmet met zijn antisemitische wrok, voert hij antiheld Bardamu op die aan het front in 1914, in het koloniale Afrika, in New York en weer in Frankrijk de verloedering ziet voortwoekeren. Er is geen hoop, alle wegen lopen dood. In de geijkte vertaling van Kummer (bekroond met de Nijhoffprijs) is de roman al tal van malen herdrukt. In 1989 verscheen een editie van deze roman -nu dus opnieuw uitgegeven- doorschoten met ruim 400 expressionistisch geinspireerde tekeningen ("De schreeuw" van Munch in vele varianten) van de veelzijdige toptekenaar Jacques Tardi (1946). Het bleek een trefzekere, beider engagement versterkende symbiose: de horreur genadeloos ontmaskerd. Gebonden in flexibele band, A4 formaat .
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Celine , Louis-Ferdinand . & Jacques Tardi . ( Illustraties . )[ isbn 9789028207394 ] - Reis naar het Einde van de Nacht . ( In dit boek beschrijft Céline de uitzichtloze tocht van Bardamu door onze absurde wereld. ) In de oorlog realiseert hij zich de waanzin van de collectief georganiseerde moordpartijen waarvoor de mensen -

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Bocurio
    Kamer van Koophandel nummer: 34138285
    NL001177745B36
    http://www.bocurio.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.