Gepland onderhoud: van 3:00 - 4:00 uur
Vanwege onderhoud zal onze website tussen 3 en 4 uur deze nacht minder goed bereikbaar zijn. Onze excuses voor het ongemak.

Meijer, Daphne - De bezoeking

Schrijver:
Titel: De bezoeking
ISBN: 9038849184
Taal: Nederlands
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar - Amsterdam
Bijzonderheden: 1999, 122 pp paperback, zgan, Staat van het boek: 9.5
Prijs: € 2,50
Verzendkosten: € 3,84 (binnen Nederland)
Meer info:
Daphne Meijer - De bezoeking
(Nijgh & Van Ditmar - Amsterdam)
ISBN 90 388 4918 4
uitgave uit 1999
122 pp paperback
Staat van het boek: 9.5

Zomaar een zondagochtend. John Maniteau Cooper landt op Schiphol. Er is een kamer voor hem gereserveerd in het Amsterdamse Hotel De L'Europe; een voortreffelijke lunch met uitzicht op het Muntplein ligt in het verschiet. Maar bij de paspoortcontrole wordt hij aangehouden. Hij staat in de computer va Europol: Groot-Brittannië verzoekt om zijn uitlevering.

Klaarwakker door de jetlag loopt hij die nacht door zijn cel. Vier stappen naar links, vier stappen naar rechts, twee naar voren, een naar achter en weer opnieuw. Ondertussen houden twee mannen hem nauwkeurig in de gaten. Zijn zij bewakers? Kijken ze naar een film of een toneelstuk dat zij regisseren? Wie zij zijn en wat zij van Cooper willen, zal hij nooit te weten komen. Sterker nog: hij weet van hun bestaan niet af, en dat terwijl zij de loop van zijn verdere leven zullen bepalen.

Daphne Meijer (Amsterdam 1961) wil eigenlijk alle genres wel beoefenen. Zij schreef romans, korte verhalen, enkele essays, veel krantenartikelen, een toneelstuk en een minibiografie van Koning David. Haar romandebuut Resten van de eeuw verscheen in 1993, in 1995 gevolgd door de roman Het plezier van de duivel. Haar toneelstuk Strassenfeger werd in december 1998 opgevoerd in theater De Brakke Grond in Amsterdam. Daphne Meijer is medewerker van Het Parool en geeft les aan schrijversvakschool 't Colofon in Amsterdam
Recensie(s)

John Maniteau Cooper, een Amerikaanse vakantiebestemmingencontroleur, wordt bij aankomst op Schiphol gearresteerd, omdat Groot-Brittannië hem zoekt wegens drugssmokkel, achteraf een geval van persoonsverwisseling. Als hij na acht dagen vrijkomt blijkt zijn werkgever de handen van hem, gewezen arrestant, te hebben afgetrokken, maar dankzij een royale afkoopsom kan hij een nieuw bestaan opbouwen als campinghouder. Dit alles blijkt te gebeuren vanwege een weddenschap tussen Apollo en Dionysos over de vraag of bij iemand die tegenslag ondervindt het apollinische (rationele) of het dionysische (intuïtieve) zal overheersen. Het 'reële verhaal' wordt in de hij-vorm verteld, het (sterk vermoderniseerde) 'godenverhaal' in de ik-vorm, nl. door Dio(nysos), die o.a. in flash backs verhaalt hoe hij met zijn broer Ol (Apollo) John voor dit experiment heeft uitgekozen. De novelle speelt zich hoofdstuksgewijze in acht dagen af van zondag t/m maandag, dan een maand later en eindigt met een epiloog van Dio. Dat de hij-figuur geen weet heeft van het ik-verhaal maakt de novelle voor de lezer des te intrigerender.

Prijs €2,50
Verder lezen

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Meijer, Daphne - De bezoeking Meijer, Daphne - De bezoeking Meijer, Daphne - De bezoeking

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.