Oosterwijk, Bra - Reder in Rotterdam. Willem Ruys (1809-1889)

Schrijver:
Titel: Reder in Rotterdam. Willem Ruys (1809-1889)
Taal: Nederlands
Uitgever: Stichting Historische Publicaties Roterodamum, Rotterdam
Bijzonderheden: Gebonden met stofomslag, 1989, 295 blz. Met foto's, facsimile's, tekeningen en een index.
Prijs: € 8,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Aan de basis van de Koninklijke Rotterdamsche Lloyd - een van de belangrijke Nederlandse rederijen - ligt een vloot van fregatten en barken van Willem Ruys, waarmee hij in de 19e eeuw voornamelijk op Nederlands-Indië voer. Aanvankelijk begonnen als firmant van een Amsterdams cargadoorsbedrijf, vestigde hij zich al op jonge leeftijd in Rotterdam en trad hij op dertigjarige leeftijd op als reder van een schip. Zo werd hij een van de belangrijkste scheepvaartfiguren van Rotterdam. Daarnaast heeft hij zich ook op maatschappelijk en sociaal terrein bewogen. De bekende Rotterdamse journalist Oosterwijk beschrijft in dit boek het leven en werk van Willem Ruys. Ondanks het beperkt overgebleven archiefmateriaal, waaronder een aantekenboekje van Willem Ruys, heeft Oosterwijk kans gezien een waardevolle bijdrage te leveren aan de biografische geschiedschrijving. Het boek is uitstekend verzorgd, bevat vele illustraties, een notenapparaat, registers, een bronnen- en een literatuuropgave.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.