Boenders, Frans en Gerard Meulensteen - Planetarium of Kiro Urd

Schrijver:
Titel: Planetarium of Kiro Urdin
Taal: Nederlands
Uitgever: Neways Electronics International, Son
Bijzonderheden: Gebonden, 1997, 178 blz. Met kleurenfoto's van Marin Dimeski.
Prijs: € 20,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Nederlandstalig. Gewicht 1602 gram.

Kiro Urdin is vooral bekend als schilder van het Planetarium, het grootste schilderij ter wereld. Hij werkte 20 maanden aan het enorme doek, dat hij op een soort van kruistocht meezeulde door 19 landen in verschillende werelddelen. Het werk bestaat uit twee delen van 8 bij 3 meter en is een stille getuige van de verscheidene wereldreligies en -culturen. Zoals in het Planetarium, is ook in zijn andere schilderijen de opbouw van het schilderwerk bepalend: de ritmen, de waarden, de globale ademhaling, de kleurdoseringen, de lichtverspreiding die gefocaliseerd of weerkaatsend kan zijn, de stevigheid van de structuur vloeien voort uit een duidelijke en nauwkeurig vooropgezette voorstelling; deze doet zich nochtans voor als een werveling van vormen die duidelijk ingeziene risico's met zich brengt, maar die tevens teert op een sinds lang verworven meesterschap over de aangewende middelen. Zonder omweg gaat Kiro zijn doek te lijf in een zuiver tweegevecht. Aldus ontstaan contrasterende en puzzelachtige kleurvakken, waardoor kronkelende grafische tekens lopen en asymmetrische massa's drijven, fungerend als emotioneel klankbord van zijn diepste gedachtegang.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.