Albers, Pieter - Gevangen in het veen. De geschiedenis van de E

Schrijver:
Titel: Gevangen in het veen. De geschiedenis van de Emslandkampen
ISBN: 9789033005411
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Noordboek
Bijzonderheden: 2005, hardcover, 176 pag, 22x29cm, 9e druk 2013, rijk geïll, foto`s, documenten, in mooie staat
Prijs: € 24,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De auteur beschrijft 15 'vergeten' Duitse concentratiekampen langs de grens van Groningen en Drenthe. De gevangenen arbeidden zich letterlijk dood door met handen en spades het veen te ontginnen. In 1933 werden de zogenaamde Emslandkampen gebouwd. Eerst als concentratiekampen voor tegenstanders van Hitler, later voor het opsluiten van krijgsgevangenen uit Frankrijk, Italië, Polen en Rusland. Zonder machines, slecht gevoed en gekleed, moesten de dwangarbeiders onder vreselijke omstandigheden met slechts een schep het veen ontginnen. Velen vonden een onherroepelijke dood.

Recensie
Na 1933 bouwden de nazi's over de grens bij Groningen en Drenthe vijftien werkkampen waar aanvankelijk communisten en sociaaldemocraten onder slechte omstandigheden werkten. Later werden in deze kampen ook Jehova's getuigen, Hernhutters, Poolse, Franse, (zeer slecht behandelde) Russische en (redelijk behandelde) Nederlandse krijgsgevangenen ondergebracht. Vanaf 1944 verbleven er ook razzia-opgepakten uit Putten en Rotterdam. Na een algemene inleiding wordt elk kamp behandeld en komen enkele episodes of personen speciaal aan bod, zoals Nobelprijswinnaar Carl von Ossietzky, die in een van de kampen zwaar werd mishandeld. Met veel zwart-witfoto's en -illustraties en drie routes langs de kamprestanten. Het eerste boek over dit onderwerp.
Verder lezen

Verkenner uit Groningen

Logo Verkenner

*** de boeken worden voor rekening en risico van koper verzonden ***

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Albers, Pieter - Gevangen in het veen. De geschiedenis van de Emslandkampen Albers, Pieter - Gevangen in het veen. De geschiedenis van de Emslandkampen Albers, Pieter - Gevangen in het veen. De geschiedenis van de Emslandkampen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Verkenner

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Verkenner
  • Na uw bestelling ontvangen u en Verkenner een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Verkenner vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Verkenner kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.