Warnsinck, Willem Hendrik - Viertal liederen, ter gelegenheid v

Schrijver:
Titel: Viertal liederen, ter gelegenheid van het derde eeuwfeest der kerkhervorming, gevierd door de protestantsche kerken in Nederland. Amsterdam, W. van Vliet, 1817.
Uitgever:
Bijzonderheden: 8ยบ: 17 [1] pp., met muziekschrift. Papieren omslag. Knuttel 24616; Saalmink II, p.2126 Bakhuizen van den Brink, Studien en schetsen over vaderlandsche geschiedenis en letteren, deel III (Den Haag 1876) ; Beets, Na vijftig jaar (Haarlem 1887) p.3-...
Prijs: € 65,40
Verzendkosten: € 6,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Vier kerkliederen, met bijbehorende muziek. Warnsinck (Amsterdam 1782 - Amsterdam 1857) was suikerraffinadeur van beroep, hoofdbestuurslid van de Maatschappij tot Nut van 't Algemeen en bekend om zijn poging in 1831 (de tijd van de Belgische Opstand) een nationale damesdracht in te voeren. Nicolaas Beets verhaalt in 'Na vijftig jaar' hoe die poging op niets uitliep, hoewel Warnsincks welgemaakte dochters zich enkele zondagen in de bewuste kledij langs de Heren- en Keizersgrachten bewogen. Dichtend eerst in de trant van van zijn afgod Feith, later in die van Tollens genoot Warnsinck tijdens zijn leven enige vermaardheid, maar die roem heeft hem niet overleefd. Een der laatste ruïnes van een voorbijgaand tijdvak onzer letterkunde stortte met hem in, schreef Bakhuizen van den Brink bij zijn overlijden in de 'Kunst- en Letterbode'.
Verder lezen

Arine van der Steur

zakelijk

Arine van der Steur uit Den Haag

Logo Arine van der Steur

Verzending doorgaans al de volgende dag, Niet goed? Geld terug. Zie ook onze webshop www.arinevandersteur.nl

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.