Sterne, Laurence; [Jacob Geel (vert.)] - Sternes Sentimenteele

Schrijver:
Titel: Sternes Sentimenteele reis door Frankrijk en Italie. Vertaald uit het Engels. 2e verbeterde druk. Nayler & Co., Amsterdam, 1842.
Uitgever:
Bijzonderheden: 12ยบ: 161 [1] pp. Half linnen. Geel, Mededeeling aan alle recenserende geleerden in ons vaderland (Amsterdam 1837); Kruseman, Bouwstoffen I, p.225; Stouten, 'Laurence Sterne, A sentimental journey in het Nederlands vertaald; alleen voor gevoelige ...
Prijs: € 245,25
Verzendkosten: € 6,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Tweede, verbeterde druk van de vertaling van Jacob Geel van Sternes beroemde gevoelig-humoristische, maar helaas onvoltooide reisverhaal uit 1768. De (volgens kenners zeer geslaagde) Nederlandse vertaling gaf bij zijn verschijning in 1837 in de woorden van Kruseman aanleiding tot heel wat opspraak. Geels Leidse collega Van Assen had een bespreking van de vertaling aangeboden aan het letterkundig tijdschrift 'De Recensent, ook der Recensenten', maar de uitgever van dat blad, Johannes van der Hey, weigerde het stuk te plaatsen omdat Geels vertaling het zijns inziens niet haalde bij de eerste Nederlandse vertaling uit 1778 van Bernardus Brunius. Dat liet Geel zich niet zeggen door een boekverkoper: in een 'Mededeeling aan alle recenserende geleerden in ons vaderland' kregen Mijneheeren Johannes van der Hey en Zoon ze uitgemeten, waarna uitgever Nayler er nog eens overheen denderde met een volgens Te Winkel wel wat ploertig gesteld vlugschrift, 'Pillen voor recenserende geleerden te slikken'. Achterin een 8 pagina's tellende fondscatalogus van Nayler.
Verder lezen

Arine van der Steur

zakelijk

Arine van der Steur uit Den Haag

Logo Arine van der Steur

Verzending doorgaans al de volgende dag, Niet goed? Geld terug. Zie ook onze webshop www.arinevandersteur.nl

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.