Robidé van der Aa, Christianus Petrus Eliza - Hulde aan Harmen

Schrijver:
Titel: Hulde aan Harmen Jans Groen, visscher te Vierhuis. Uitgegeven ten voordeele van H.J. Groen. Leeuwarden, G.T.N. Suringar, 1825.
Uitgever:
Bijzonderheden: 8º: 8, 55 [1], 46 pp. Met een uitslaande kaart van het gehucht Vierhuizen aan het Tjeukemeer. Saalmink II, p.1666 NNBW I, 8; F & vd B p.1
Prijs: € 245,25
Verzendkosten: € 6,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Verslag van het moedige optreden van de Friese visser Harmen Jans Groen tijdens de overstromingen van begin februari 1825. De jurist en letterkundige Robidé van der Aa (Amsterdam 1791 - Arnhem 1841) laat op zijn prozaverhaal nog een dichterlijke behandeling van dezelfde gebeurtenis volgen. Hij was in die tijd procureur te Leeuwarden en wierp zich op als verdediger van de visser, toen bleek dat de waarlijk brave Groen niet alleen bij voortduring miskend werd, maar zelfs, dat de laagste laster niet ophield zijnen goeden naam te verguizen. Sommige geredden hadden kennelijk de lofprijzingen en geldinzameling voor hun dappere dorpsgenoot niet kunnen verdragen. De plattegrond van het gehucht Vierhuizen had Van der Aa speciaal voor deze gelegenheid laten tekenen door landmeter A.H. Docters van Leeuwen.
Verder lezen

Arine van der Steur

zakelijk

Arine van der Steur uit Den Haag

Logo Arine van der Steur

Verzending doorgaans al de volgende dag, Niet goed? Geld terug. Zie ook onze webshop www.arinevandersteur.nl

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.