Lutgers, P.J. - Gezigten in de omstreken van Haarlem, naar de n

Schrijver:
Titel: Gezigten in de omstreken van Haarlem, naar de natuur geteekend en op steen gebragt door P.J. Lutgers. z.p., 1837-1844.
Uitgever:
Bijzonderheden: Groot 4º, 20 p. tekst en 90 litho’s. Half groen marokijn met goudopdruk. Mooi exemplaar. Lit: Van der Meulen p.148 (noemt Buffa & Zonen Amsterdam en Wed. Loosjes Haarlem als uitgevers)
Prijs: € 3 815,00
Verzendkosten: € 6,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Na de serie litho’s van de Vechtstreek (1836) publiceerde Lutgers tussen 1837 en 1844 opnieuw een dergelijke serie afbeeldingen van voornamelijk landhuizen en buitenplaatsen, nu uit de regio Haarlem. In 1855 zouden de omstreken van ‘s Gravenhage en Leiden volgen en in 1869 de omstreken van Utrecht. De Haarlemse prenten, elk ca 19x25 cm, zijn linksonder gesigneerd “P.J. Lutgens” en rechtsonder “Steendr. van H.J. Backer” of “Steend. v. Desguerrois en Co.”. Middenonder de titel van de prent. De afdrukken zijn op “chine appliquée”, d.w.z. op zeer dun chinees papier dat op zwaardere bladen is geplakt. De kwaliteit van de prenten is daardoor zeer hoog. Behalve Haarlemse buitenplaatsen werden ook die in Heemskerk, Beverwijk, Velsen, Bloemendaal, Heemstede, Zandvoort, Vogelenzang, Bennebroek en Hillegom afgebeeld.
Verder lezen

Arine van der Steur

zakelijk

Arine van der Steur uit Den Haag

Logo Arine van der Steur

Verzending doorgaans al de volgende dag, Niet goed? Geld terug. Zie ook onze webshop www.arinevandersteur.nl

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.