Gellert, Christian Furchtegott - Fabelen en vertelsels, in Nede

Schrijver:
Titel: Fabelen en vertelsels, in Nederduitsche vaerzen gevolgd. Amsterdam, Pieter Meijer, 1775.
Uitgever:
Bijzonderheden: 12°: pi1 * 4 A-N 12 O 8, gepag.: [2] [8] 322 [6] pp.Op de gegraveerde titelpagina een portret van Gellert. Halfleren band, rug verguld, met titelschildje, mooi exemplaar met geschreven eigendomsmerk van Wilhelmina Johanna Oortman dd. 1782. Lit.: ...
Prijs: € 92,65
Verzendkosten: € 6,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Deze uitgave van Gellerts fabels in duodecimo was de prompte reactie van Pieter Meijer op de roofdruk van de Utrechtse uitgever J. van Schoonhoven. Van Schoonhoven had Meijers driedelige uitgave in groot-8° in 1775 in klein-8° nagedrukt als straf voor de uitgave door Meijer van een biografie van Gellert en van diens nagelaten brieven, waarvan Van Schoonhoven de rechten bezat. Zo vochten de twee uitgevers voortdurend om de werken van de in Nederland zeer populaire Duitser. In het voorwoord noemt Meijer de uitgave van zijn concurrent een gebreklyken en van fouten krielende nadruk. Op de laatste bladzijde een lijstje met vier andere Gellert-uitgaven en de aankondiging van weer twee nieuwe.
Verder lezen

Arine van der Steur

zakelijk

Arine van der Steur uit Den Haag

Logo Arine van der Steur

Verzending doorgaans al de volgende dag, Niet goed? Geld terug. Zie ook onze webshop www.arinevandersteur.nl

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gellert, Christian Furchtegott - Fabelen en vertelsels, in Nederduitsche vaerzen gevolgd. Amsterdam, Pieter Meijer, 1775.