Hemmerechts, Kristien - De kinderen van Arthur

Schrijver:
Titel: De kinderen van Arthur
ISBN: 9025419046
Taal: Nederlands
Uitgever: Pandora
Bijzonderheden: 2004, 4e druk, 286 pp pocket, zgan
Prijs: € 3,00
Verzendkosten: € 3,70 (binnen Nederland)
Meer info:
Kristien Hemmerechts - De kinderen van Arthur
(Pandora)
ISBN 90 254 1904 6
4e druk 2004
286 pp pocket
(zo goed als nieuw!)
Staat van het boek: 9.0

Met zijn tienen zijn ze, tien Belgische kinderen die in 1957 geboren zijn, de ene in welvaart, de andere in armoede; de ene met een sterk en gezond lichaam, de andere met een handicap. De ene is gewenst, de andere wordt verwenst. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: ze zijn de kinderen van Arthur Goemaere, de programmamaker die hen voor het 7plus-project van de Vlaamse omroep heeft geselecteerd.

Iedere zeven jaar zullen ze door hem worden geïnterviewd en gefilmd. Hun leven moet zo gewoon mogelijk verlopen, zodat het Vlaamse publiek zichzelf door deze uitverkoren tien een spiegel krijgt voorgehouden. Maar ze zijn inmiddels geen gewone Vlaamse kinderen meer. Ze zijn de 7plus-kinderen, de kinderen van Arthur, die ook in het leven van hun regisseur een beslissende rol zullen gaan spelen.
Recensie(s)

Het gegeven van deze roman is ontleend aan de bekende BBC documentaire-serie 7up : tien Vlaamse kinderen uit uiteenlopende milieus worden op hun zevende voor het eerst gefilmd en ondervraagd en dat wordt om de zeven jaar herhaald. Bedenker van dit project is Arthur Goemaere, nog net geen 31 wanneer hij aan deze klus begint. Hoewel het natuurlijk de bedoeling is dat het project geen invloed op hun levensloop heeft, omdat het een objectief verslag wil zijn van de ontwikkeling die de jongens en meisjes in hun groei naar volwassenheid doormaken, blijkt dat in de praktijk in ieder geval voor een aantal van hen niet op te gaan. Ze worden 'Arthurs kinderen'. Voor de een is hij een mentor, voor de ander een vader en voor een derde zelfs een minnaar. Er zijn drie episoden: februari 1964, de aanvang van het project, juni 1980, twee jaar nadat de derde documentaire is gemaakt en er een dramatische gebeurtenis plaatsvindt, en ten slotte oktober 1985, kort na de voorvertoning van de vierde aan de deelnemers. Hemmerechts heeft misschien met dit boek iets te veel gewild, maar is er desalniettemin op een aantal punten in geslaagd haar thematiek op een overtuigende wijze over te brengen.

Prijs €3,-
Verder lezen

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hemmerechts, Kristien - De kinderen van Arthur Hemmerechts, Kristien - De kinderen van Arthur Hemmerechts, Kristien - De kinderen van Arthur

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.