Ross Tomas - King kong

Schrijver:
Titel: King kong
Taal: Nederlands
Uitgever: De Bezige Bij
Bijzonderheden: Paperbak Als nieuw
Prijs: € 17,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Twee tragedies die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland plaatsvonden zijn nooit ontraadseld: het Engelandspiel en het dramatische fiasco van de slag om Arnhem. Op 7 februari 2004 verweet een woedende prins Bernhard Tomas Ross in een open brief dat hij hem van verraad beschuldigde. In deze zinderende roman geeft Tomas Ross de prins postuum het schokkende antwoord.

In de vroege ochtend van 17 september 1944 begon operatie Market Garden, de grootste luchtlandingsoperatie van de Tweede Wereldoorlog. Maar de geallieerde luchtlandingen bij Arnhem en Nijmegen, bedoeld om snel door te kunnen stoten naar Berlijn, werden een fiasco vanwege de onverwacht sterke Duitse tegenstand. Een bloedbad was het gevolg.
Nooit is de plotselinge concentratie van Duitse troepen bij Arnhem volledig verklaard, en nooit is duidelijk geworden wie wie heeft verraden. Vaststaat dat de Duitse Sicherheitsdienst twee dagen vóór de aanval was geïnformeerd door de Nederlandse verrader Chris Lindemans, alias King Kong. Ook is zeker dat Lindemans kort daarvoor te gast was in het hoofdkwartier van Prins Bernhard, opperbevelhebber van de Nederlandse strijdkrachten. Maar waarom heeft Bernhard altijd volgehouden dat hij King Kong pas op 22 september 1944 voor het eerst heeft ontmoet?

In King Kong komt Engelandvaarder en geheim agent Daan Kist er na bijna vijf jaar achter wie in het gevolg van de Prins in opdracht van zowel Londen als Berlijn de oorlog een totaal andere wending wilden geven, en ontdekt hij waarom King Kong een jaar na de bevrijding het zwijgen moest worden opgelegd. Een razend spannende roman en de ontraadseling van een complex en ongelooflijk complot.


Recensie(s)

Derde, afzonderlijk te lezen, deel van een trilogie. In deel 1 'De dubbelganger' raakt een naar Engeland gevluchte inlichtingenofficier betrokken bij het plan van een groep hooggeplaatste Britten om buiten Churchill om vrede te sluiten met Duitsland. In deel 2 'De anjercode' worden verschillende agenten, die vanuit Engeland zijn gedropt in Nederland, meteen na aankomst opgepakt, een inlichtingenofficier moet uitzoeken wat er aan de hand is. Dit slotdeel van de trilogie gaat over de mislukte geallieerde operatie Market Garden (1944). Dubbelspion Christiaan Lindemans, alias King Kong, zou deze geheime operatie aan de Duitsers hebben verraden. Volgens Ross omdat de Amerikanen niet zouden willen dat de Britten Berlijn zouden innemen. Verder stelt Ross dat Churchill wist dat de Japanners Pearl Harbor zouden aanvallen, maar die informatie geheim hield, en dat de Amerikaanse geheime dienst betrokken was bij het Englandspiel. In het boek is prins Bernhard zeer aanwezig. Goedgeschreven oorlogsthriller waarin feiten, fictie en speculaties tot een mooi geheel zijn verweven. Ross, specialist in het schrijven van factionthrillers, won drie keer de Gouden Strop. Met een lijst van personen en een epiloog met feitenverantwoording van de auteur
Verder lezen

Ab antiquarimaat

particulier

Ab antiquarimaat uit Amersfoort

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ab antiquarimaat

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.