Moore, M. - Stupid white men / Amerika onder George W. Bush

Schrijver:
Titel: Stupid white men / Amerika onder George W. Bush
ISBN: 9789029531030
Taal: Nederlands
Uitgever: Arbeiderspers
Bijzonderheden: 6e druk 2003. 285 pp. In perfecte staat.
Prijs: € 4,00
Verzendkosten: € 4,25 (binnen Nederland)
Meer info:
Dit boek werd toch gepubliceerd dankzij een actie van Amerikaanse bibliothecarissen. Documentairemaker/auteur Moore (1954) schreef dit kritische, satirische en provocerende boek over de Amerikaanse samenleving (dubieuze verkiezingsuitslagen, desastreuze onderwijs- en gezondheidspolitiek, racisme, justitieschandalen etc.) in de maanden voor 11/9. Na 11/9 leek alles anders en uitgever HarperCollins weigerde het in die vorm te publiceren, Moore moest onder andere zijn kritiek op Bush matigen. Moore weigerde en het boek lag in het magazijn totdat Moore er eind 2001 tijdens een lezing uit voorlas en vertelde over HarperCollins' ban op het boek. Een aanwezige bibliothecaresse startte via internet een actie en HarperCollins werd platgemaild/gebeld door bibliothecarissen die eisten dat het boek alsnog gepubliceerd werd. Dit kwam in de publiciteit, het balletje ging rollen en HarperCollins ging overstag. Het boek, eenmaal uit, werd een bestseller binnen en buiten de VS. Controversieel, vol (flauwe) grappen en grollen, maar met een serieuze ondertoon, en vol, vaak verontrustende feiten en feitjes. Moore won met zijn documentaire 'Bowling for Columbine' over de wapenindustrie en angstcultuur in de VS, de Publieksprijs-IDFA en een Oscar. www.michaelmoore.com. Pocketuitgave; kleine druk.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Moore, M. - Stupid white men / Amerika onder George W. Bush

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Lorem ipsum

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Lorem ipsum
  • Na uw bestelling ontvangen u en Lorem ipsum een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Lorem ipsum vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Lorem ipsum kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.