Doyle, Roddy - De man achter Louis - deel 2 van `De laatste opr

Schrijver:
Titel: De man achter Louis - deel 2 van `De laatste oproep`
ISBN: 9789038814285
Taal: Nederlands
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
Bijzonderheden: 2005, 447 pp uitstekend exemplaar
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Het is 1924 en Henry Smart is Dublin ontvlucht omdat zijn betaalmeesters, voor wie hij moorden heeft gepleegd en chaos gecreëerd, hem op de hielen zitten. Na zijn aankomst in New York gaat het hem als knappe sandwichman aanvankelijk voor de wind. Achter zijn sandwichbord verhandelt hij - het is de tijd van de Drooglegging - clandestien gestookte drank, bestemd voor de illegale kroegen aan de Lower East Side. Henry waant zich koning van de straat, maar ondertussen houden de echt grote bazen hem nauwlettend in de gaten. Algauw moet Henry Smart alias Henry O'Glick de wijk nemen naar Chicago, waar hij niet constant door zijn verleden wordt achtervolgd. De stad is opgewonden, even nieuw als hij, en het allernieuwst is de muziek. Woeste, spannende, uitgelaten muziek, gespeeld door een man met een trompet en bloedende lippen: Louis Armstrong. Zijn muziek is overal, klinkt door elke open deur, uit elke grammofoon. Maar Armstrong heeft een probleem: er zijn plaatsen waar een zwarte niet kan komen, dingen die hij niet kan doen.
Bovendien wordt Chicago met strakke hand geregeerd door de maffia, die elk podium, en elke man op dat podium bezit. Armstrong heeft iemand nodig, een blanke, en de man die hij kiest is Henry Smart.
Recensie(s)
Ruim vijf jaar na het eerste deel 'De ster Henry Smart' vervolgt Booker Prize-winnaar Doyle (1958) zijn cyclus 'The Last Roundup' ('De laatste oproep'). Hoofdfiguur Henry Smart is Ierland ontvlucht, waar hij werd opgejaagd vanwege zijn betrokkenheid bij het politieke geweld in de jaren 1916-1922. In 1924 komt hij aan in New York, als zovele immigranten. Hij tracht een onopvallend bestaan op te bouwen, maar zijn achtervolgers lopen ook in Amerika rond. Na een hectische periode vlucht hij naar Chicago, waar hij bodyguard wordt van de jazzmusicus Louis Armstrong. Hij vindt daar ook plotseling zijn vrouw en dochter terug om ze weer te verliezen in de crisisjaren, als ze een zwervend bestaan leiden. De roman eindigt in 1946 als Henry, meer dood dan levend, gered wordt door de acteur Henry Fonda. Henry Smart is een figuur 'larger than life', via wiens lotgevallen het verhaal van de Ier in de 20ste eeuw wordt verteld. Dit tweede deel stelt teleur. Doyle geeft een tijdsbeeld via een aaneenschakeling van opwindende gebeurtenissen, in een jazzy, jachtige stijl en met een enorm taalregister.
Verder lezen

Achterboek uit Keijenborg

particulier
Brievenbuspost volgens standaard posttarieven:
50-100 gr. € 3.27
100-2.000 gr. € 4.00 (brievenbuspakket)
Pakketpost thuisbezorgd:
DHL € 6.25
DPD € 6.50
Postnl: € 7.70
Ophalen bij DHL-depôt € 4.15
DPD depôt € 5.50
Naar België pakket € 9.30 (postNL)
Ophalen bij Pickup parcelshop in België
€ 6.95

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Doyle, Roddy - De man achter Louis - deel 2 van `De laatste oproep`

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Achterboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Achterboek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Achterboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Achterboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Achterboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.