Mary Eggermont-Molenaar - Een beschaafde en godsdienstige oplei

Schrijver:
Titel: Een beschaafde en godsdienstige opleiding. In en om de MMS te Huize Bijdorp, Voorschoten
ISBN: 9789071256325
Taal: Nederlands
Uitgever: Ginkgo
Bijzonderheden: In Voorschoten en nabije omgeving geen bezorgkosten.
Prijs: € 18,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
278 bladzijden. Veel illustraties.
Boek is 22 bij 15,5 cm.
Gewicht: 0,6 kg.

Huize Bijdorp begon haar meer dan zes eeuwen oude bestaan te Voorschoten als een hoeve bij Huijs Ter Lips/Wijngaarden die uitgroeide tot buitenhuis van militaire, regenteske en koloniale families. Na 1876 breidden de nieuwe eigenaars, Zusters Dominicanessen, het pand uit tot noviciaat, moederhuis en een internaat, eerst een ULO en na 1937 een MMS. Kort erop kregen ook Zusters en leerlingen te maken met mobilisatie, oorlog, bezetting en wederopbouw.

De jaren 1958–1963, de periode waarin zijzelf de MMS doorliep, schetst de schrijfster aan de hand van kloosterkronieken, schoolagenda’s, (school)krantenartikelen, dagboekfragmenten en interviews met enkele religieuzen.

Het rijkelijk geïllustreerde boek gunt de lezer een blik op het besloten leven achter het monumentale hek aan de Veurseweg.

Een mini reünie in 2011 (waarop een maxi reünie volgde in 2013) inspireerde Mary tot het schrijven van deze geschiedenis.
Verder lezen

Paulsboeken uit Voorschoten

particulier
.
GRATIS BEZORGING IN VOORSCHOTEN.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Mary Eggermont-Molenaar - Een beschaafde en godsdienstige opleiding. In en om de MMS te Huize Bijdorp, Voorschoten Mary Eggermont-Molenaar - Een beschaafde en godsdienstige opleiding. In en om de MMS te Huize Bijdorp, Voorschoten

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Paulsboeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Paulsboeken
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Paulsboeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Paulsboeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Paulsboeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.