Starke , A. A. & M. Samsin - Hewitt . [ isbn 9789062190089 ] 3922 ( M

Schrijver:
Titel: Groot Surinaams Kookboek . ( Met exotische Creoolse , Hindoestaanse , Indonesische , Chinese en Europese recepten . 300 Pagina's met gerechten . ) Het Groot Surinaams Kookboek staat nu al bijna 40 jaar terecht bekend als het enige, echte (leer)boek -
ISBN: 9789062190089
Taal: Nederlands
Uitgever: Kersten en co. Stichting Kankantrie / Stichting Eerste Surinaamse Huishoud- en Industrieschool te Paramaribo . ( Alleen zit er wel een licht klein vouwtje beneden in het voorplat . )
Bijzonderheden: genaaide paperback in bijna als nieuwe staat - 3922 - 1e dr 1976 - 331 p - 560 gr
Prijs: € 40,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- van de Surinaamse keuken. Deze druk is de volledig herziene en aangepaste versie hiervan, aangevuld met 150 nieuwe recepten.

De nieuwe kleurenfoto's zijn een lust voor het oog, en de zwart-witfoto's van de verschillende ingrediënten zeer praktisch omdat zij voorschotelen wat u moet kopen in de winkel. Om het boek compleet te maken, is bij de gerechten en dranken zoveel mogelijk de originele benaming vermeld.

De 750 beproefde recepten in dit boek zijn afkomstig uit indiaanse, joodse, creoolse, europese, chinese, hindoestaanse, javaanse, libanese en brazilaanse keukens in Suriname.

Dit alles maakt deze heruitgave van het Groot Surinaams Kookboek tot een standaardwerk dat thuishoort in de keuken van iedereen die met heimwee terugdenkt aan de gerechten uit hun Surinaamse jeugd, maar vooral ook voor hen die willen kennismaken met alles wat de Surinaamse keuken te bieden heeft.


Ongewijzigde herdruk van het in 1976 verschenen kookboek van de Eerste Huishoud- en Industrieschool te Suriname, geschreven door twee leraressen: Anne Starke en de in 2011 bij een verkeersongeluk omgekomen Muriel Samsin-Hewitt van wie al meer kookboeken verschenen*. Bedoeld voor de leerlingen werd het al snel het Surinaamse standaardkookboek voor zowel de dagelijkse als voor feestelijke maaltijden met algemeen gangbare recepten en typische recepten van de Creoolse, Hindoestaanse, Indonesische en Chinese bevolkinsgroepen. Na hoofdstukken over o.a. voedingsleer en menukunde volgen de recepten, gesorteerd op gerechtsoort of ingrediënt als b.v. soepen, peulvruchten, groente, vlees, vis enz. Het boek wordt afgesloten met een alfabetisch lexicon en een alfabetisch trefwoorden/receptenregister. Wie bekend is met de Surinaamse keuken, vindt hier de standaardreceptuur. De afgelopen 36 jaar is in Nederlandse toko’s het aanbod enorm uitgebreid zodat nog weinig vervangers nodig zijn. De erg gedateerde kleurenfoto’s en de wat onduidelijke zwart-witfoto’s werden gehandhaafd. Een doe-boek.

Goed koken is een kunst Het vraagt inzicht van vakmensen om de kunst van het koken goed over te brengen. Wat tot nu toe ontbrak is een goed kookboek, waarin de gerechten van Suriname duidelijk zijn omschreven. Dit kookboek is een initiatief van de Eerste Huishoud- en Industrieschool. De direktrice, mejuffrouw A.A. Starke, en een der leraressen, mevrouw M. Samsin-Hewitt, hebben puttend uit hun rijke ervaring dit standaardwerk over de Surinaamse keuken geschreven. Dit kookboek is in eerste instantie bedoeld voor deze school. Het is uitermate geschikt om als leerboek dienst te doen en het zal dan ook als verplichte literatuur worden gebruikt, zowel op de dagschool als de avondcursussen voor volwassen. Verder is het boek bestemd voor de Surinaamse bevolking. Ook voor Nederlanders, die de sleur van de gebruikelijke maaltijd willen doorbreken en iets anders willen koken, is dit kookboek een uitstekende handleiding. Voor hen speciaal en voor de Surinamers in Nederland is een hoofdstuk opgenomen over hoe men Surinaamse gerechten kan bereiden met Nederlandse produkten. Wat staat er zoal in dit kookboek? Dit complete naslagwerk van de Suriname keuken geeft in meer dan 300 pagina's een keur van gerechten, zowel voor de eenvoudige als de fijne keuken. De recepten zijn afkomstig van de Creoolse, Hindoestaanse, Indonesische en Chinese bevolkingsgroepen van Suriname. Het boek geeft duidelijk uitleg over de grondbeginselen van de Surinaamse keuken. Ook worden praktische tips gegeven om de gebruiker vertrouwd te maken met variaties bij het bereiden van tropische producten. Alle in dit boek opgenomen recepten zijn op de huishoudschool beproefd en hebben veelvuldig hun waarde in de praktijk bewezen. Ook bevat het boek o.a. een hoofdstuk over het doel van de voeding en talloze tips met betrekking tot verstandig en gezond eten. Vandaar dat deze unieke verzameling van authentieke recepten uit Suriname een betrouwbare en wellicht onmisbare gids is bij het vergroten van uw gastronomische mogelijkheden. Bovendien is het kookboek gemakkelijk te gebruiken door de uitgebreide hoofdstukindeling, het alfabetische onderwerpenregister en de verklarende woordenlijst. In deze lijst worden de Surinaamse termen en begrippen duidelijk omschreven. Kortom, dit kookboek bevat vele honderden originele recepten, waarmee u de meest verrukkelijke gerechten kunt bereiden en die u in het algemeen zelf gemakkelijk kunt klaarmaken.
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Starke , A. A. & M. Samsin - Hewitt . [ isbn  9789062190089 ] 3922 ( Met medewerking van Stichting Kankantrie / Stichting Eerste Surinaamse Huishoud- en Industrieschool te Paramaribo . - Groot Surinaams Kookboek . ( Met exotische Creoolse , Hindoestaanse , Indonesische , Chinese en Europese recepten . 300 Pagina's met gerechten . ) Het Groot Surinaams Kookboek staat nu al bijna 40 jaar terecht bekend als het enige, echte (leer)boek - Starke , A. A. & M. Samsin - Hewitt . [ isbn  9789062190089 ] 3922 ( Met medewerking van Stichting Kankantrie / Stichting Eerste Surinaamse Huishoud- en Industrieschool te Paramaribo . - Groot Surinaams Kookboek . ( Met exotische Creoolse , Hindoestaanse , Indonesische , Chinese en Europese recepten . 300 Pagina's met gerechten . ) Het Groot Surinaams Kookboek staat nu al bijna 40 jaar terecht bekend als het enige, echte (leer)boek - Starke , A. A. & M. Samsin - Hewitt . [ isbn  9789062190089 ] 3922 ( Met medewerking van Stichting Kankantrie / Stichting Eerste Surinaamse Huishoud- en Industrieschool te Paramaribo . - Groot Surinaams Kookboek . ( Met exotische Creoolse , Hindoestaanse , Indonesische , Chinese en Europese recepten . 300 Pagina's met gerechten . ) Het Groot Surinaams Kookboek staat nu al bijna 40 jaar terecht bekend als het enige, echte (leer)boek -

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Bocurio
    Kamer van Koophandel nummer: 34138285
    NL001177745B36
    http://www.bocurio.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.