Esther, Henny. - Lopend naar Jeruzalem: Gedichten en tekeningen

Schrijver:
Titel: Lopend naar Jeruzalem: Gedichten en tekeningen
ISBN: 9789069753386
Taal: Nederlands
Uitgever: De Beuk: Amsterdam 1997 9069753383 9789069753386
Bijzonderheden: paperback met stofomslag 54 pp. in zeer goede staat 14x22x0,6 cm,
Prijs: € 7,80
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
De titel lijkt de levensreis te verbeelden, Jeruzalem als meer dan de stad van die naam, hoewel de auteur (1935, genoemd naar joodse grootmoeders, yoga-docente) ook geruime tijd in Israël verbleef. De eerste afd. 'verlies' begint met afscheidsgedichten, directe en van herinneringsland, van doodsheid en duizenden doden. In 'herdenken' heel ingetogen, waarbij je als lezer voelt hoeveel dieper dit beleefd wordt door iemand met joodse wortels. 'Leeg / vol van verleden - tegelijk' ervaart zij toch ook door haar heen het verleggen van de 'grens van angst en pijn' naar 'verten- van troost - / en weer - verbonden zijn -', zie de aarzeling in de notering. In de afd. 'heling en verbinding' is zij wat minder direct, meer beeldend met tegendelen, een proces. Indringend is het slot van 'mitswe' over het sjoelgebed 'misschien is er geen antwoord / dan de kracht / waarom wij vragen'. Afd. 3 'in relatie' schetst liefdeverbintenis en -teloorgang waarin zich geestelijke groei voltrekt, verwoord met beelden van verschillende religieuze herkomst. Met 'impressies' wordt een boeiend geheel afgesloten. Mooie sfeertekeningen van de auteur.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Esther, Henny. - Lopend naar Jeruzalem: Gedichten en tekeningen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.