Korneel Paenen - Brieven aan mijn lief

Schrijver:
Titel: Brieven aan mijn lief
Uitgever: , Pandora., 2014
Bijzonderheden: Paperback, 240x170mm, 400p, throughout bw illustrations, Dutch (NL) edition . ISBN 9789053253854.
Prijs: € 24,95
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Hobokenaar Eduardus Pir wordt eind 1913 opgeroepen om zijn dienstplicht te gaan vervullen. Hij wordt in Walem gekazerneerd waar hij een opleiding krijgt als grenadier-nettoyeur, een loopgravenzuiveraar. Bij het uitbreken van de oorlog, in augustus 1914, is hij een keer in verlof geweest. Na een chaotische terugtrekking van het Belgische leger tot achter de Ijzer in oktober 1914 wordt korporaal Pir, een van de weinige overlevenden bij de val van het fort van Walem en de laatste die ontsnapt uit dat van Breendonk, gedetacheerd bij de Engelsen waar hij het debacle van de strijd om Loos meemaakt, en nadien bij de Gransen die hem, met onzinnige bevelen, stormloop na stormloop doen lopen om onneembare stellingen in te nemen.Hob Bij zijn terugkeer bij het Belgische leger is hij getuige van de mijenslag om Mesen en de slag om Passendaele, het dorp dat hij bij het eindoffensief van 1918 mee moffenvrij zal maken. Vier jaar is hij deelgenoot van een onmenselijke oorlog en maakt hij kennis met de nieuwste wapen, het gas, de tank en de vlammenwerper. Maar evenzeer kent hij liefde, vriendschap en vooral kameraadschap zonder hetwelk een soldaat in oorlogstijd een vogel voor de kat is. Zijn hele verhaal zet hij, bijna dagelijks op papier in brieven aan zijn lief. Zijn brieven zijn vaak ontroerend en menselijk maar even vaak gruwelijk. De 'Groote Oorlog' in zijn blootje gezet.
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Korneel Paenen - Brieven aan mijn lief

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.