Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Anker, Robert - Roman- Vrouwenzand

Schrijver:
Titel: Roman- Vrouwenzand
Taal: Nederlands
Uitgever: Amsterdam, Querido`s 1998
Bijzonderheden: Nette grote paperback met flappen, 566 pag., ISBN 9789021450971, iets gelezen rug.
Prijs: € 3,75 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting

In het voorjaar van 1994 wordt de Amsterdamse advocaat Paul Masereeuw voor een ernstig moreel dilemma geplaatst: wil hij een bevriende drugshandelaar uit de gevangenis houden dan zal hij de vriend van zijn jeugd moeten opofferen. Hij dreigt zijn nichtje, zijn grote liefde, te verliezen. Ook de werkelijkheid ontglipt hem steeds meer. Wie is hij geworden? Waar komt hij vandaan?

Om daarachter te komen begint Masereeuw aan een soort memoires. Zo ontstaat er een meeslepende roman over de generatie, van de babyboomers, die een idyllische jeugd in de jaren vijftig en zestig inruilde voor het linkse engagement in de jaren zeventig, waarna een nooit ontbrekend opportunisme het pad effende naar het grote geld. Hoever kan Masereeuw nog gaan? Hoe virtueel en vrijblijvend is de wereld geworden?

Vrouwenzand is een roman over karaktervorming en de hunkering naar een recht bestaan. Over vriendschap, liefde en de belofte van geluk. Uiteindelijk gaat het erom of je een identiteit krant kunt verwerven en behouden als je de vraag 'Hoe moet ik leven' steeds weer laat beantwoorden door een ander.

Robert Ankers Prozadebuut De thuiskomst van kapitein Rob(1992) werd bekroond met de F. Bordewijkprijs. Over de verhalenbundel Volledig ontstemde piano (1994) schreef TROUW: 'Anker heeft het al eerder laten zien dat hij als geen ander in staat is zo'n volledig ontstemde piano weergaloos tot klinken te brengen.'
Recensie(s)


Ankers eerste "grote" roman is een succes. In een zeer boeiende vorm beschrijft hij hoe een Zeeuwse jongen in het revolutionaire Amsterdam van eind jaren '60 terecht komt. Van conservatief via links ontwikkelt hij zich (ook via de studie Nederlands en vervolgens Rechten) tot een verdediger van drugshandelaren. Vriendschappen en liefdes worden daarbij - niet zonder gewetensbezwaren - geofferd. In eerste instantie lijkt het erop dat Anker een vergelijking met De Tandeloze Tijd van A.F.Th. van der Heijden zoekt. Het tijdsbeeld is hetzelfde, de ontwikkeling vergelijkbaar, het perspectief anders. Ankers roman biedt op zijn minst een interessant ander standpunt dan Van der Heijden en is soms leesbaarder en spannender. Voor liefhebbers blijven de mogelijkheden tot vergelijking (tot en met Italiaanse referenties - A.F.Th. publiceerde ooit onder een Italiaans klinkend pseudoniem) niet alleen "leuk" maar ook interessant. Daarnaast geeft Anker een aardig zicht op de ontwikkeling van de generatie die nu tussen de 45 en 55 is! Dit boek zal zeker tot de klassiekers van einde jaren '90 gerekend moeten worden. Normale druk. Toptien-boek (ab. 1, 2 en ij).
(Biblion recensie, Drs. J.T.G. Maas.)
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Anker, Robert - Roman- Vrouwenzand