Zijlstra, S. - Galeislaven en rekentuig Drukkers, grafische o

Schrijver:
Titel: Galeislaven en rekentuig Drukkers, grafische ontwerpers en de vooruitgang
ISBN: 9789074009164
Taal: Nederlands
Uitgever: Zoo Producties 1997 9789074009164
Bijzonderheden: paperback met flappen 125pp. als nieuw. prachtige inf. met geweldige afb. en lay-out
Prijs: € 7,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Overzicht van de (complexe) relatie tussen Nederlandse drukkers en grafisch ontwerpers tegen de achtergrond van 50 jaar technologische vernieuwing binnen de grafische industrie. In dit korte tijdsbestek vond er een enorme omwenteling plaats, waarin het loden tijdperk werd beëindigd en via de tussenfase van het fotografische zetten werd overgeschakeld naar de electronische beeldopmaak per computer. Het boek is rijk geïllustreerd met voorbeelden van drukwerk, die enerzijds worden gerelateerd aan de stand van de druktechniek en anderzijds aan opvattingen van ontwerpers. Citaten van Tschichold, Treumann, Crouwel en Kisman laten zien welke consequenties de snelle veranderingen binnen de grafische industrie voor ontwerpers hebben gehad. Vooral door de opkomst van de computer zijn tal van beroepen binnen de grafische industrie uitgestorven, terwijl de ontwerper evolueerde van 'architect', die zijn plannen voorlegt aan een drukkerij, naar 'redacteur', die een grote inhoudelijke betrokkenheid heeft bij het samenstellen en uitgeven van drukwerk. De teksten brengen de problematiek helder in kaart, met veel anecdotische wetenswaardigheden over de grafische industrie, overigens zonder dat dit boek daarmee tot een standaardwerk wordt.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Zijlstra, S. - Galeislaven en rekentuig   Drukkers, grafische ontwerpers en de vooruitgang

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.