Halbertsma, M. / Ulzen, P. van - Interbellum Rotterdam / kunst

Schrijver:
Titel: Interbellum Rotterdam / kunst en cultuur 1918-1940
ISBN: 9789056622251
Taal: Nederlands
Uitgever: Nai Uitgevers
Bijzonderheden: 2001, 387 blz.; hoek met naam weggeknipt verder verkeert het boek in absolute nieuwstaat
Prijs: € 45,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Het gemeentebestuur en de economische elite van Rotterdam koesteren al voor de Eerste Wereldoorlog de ambitie om van de grootste havenstad ter wereld ook een mooie stad te maken, cultureel even vooruitstrevend als het havenbedrijf. Zo verrijzen er tussen de wereldoorlogen in Rotterdam gebouwen en woonwijken die tot het allerbeste behoren van wat er in Nederland in het interbellum is gebouwd. De moderniseringsgolf beperkt zich niet tot de architectuur, maar is ook zichtbaar in de experimenteerlust in de grafische vormgeving, de fotografie en het design.
Rotterdam is niet alleen het Mekka van het modernisme, maar ook Nederlands plezierstad bij uitstek. Een bruisend uitgaansleven met een keten van cafés, dancings, bioscopen en theaters st...

Recensie(s)

Schitterend boekwerk dat een rijk geschakeerd beeld biedt van de Rotterdamse kunst en cultuur in de periode tussen de beide wereldoorlogen: 1918-1940. In deze jaren was Rotterdam een stad die niet alleen de ambitie koesterde de grootste havenstad van de wereld te worden, maar die ook op cultureel terrein een leidende rol wilde spelen. De culturele rijkdom van Rotterdam als experimenteel mekka voor schrijvers, filmers, beeldend kunstenaars, fotografen, vormgevers, architecten, choreografen en componisten wordt in dit boek in thematische essays letterlijk en figuurlijk op kleurrijke wijze in beeld gebracht. Het prachtig vormgegeven boek is een van de mooiste boeken die ooit over Rotterdam is verschenen: kunst en cultuur in een stad die met historisch recht de titel Culturele Hoofdstad mag blijven dragen. Met verantwoording, literatuur, registers, noten en auteursgegevens. Met afbeeldingen in zwart-wit en kleur.
Verder lezen

Achterboek uit Keijenborg

particulier
Brievenbuspost volgens standaard posttarieven:
50-100 gr. € 3.27
100-2.000 gr. € 4.00 (brievenbuspakket)
Pakketpost thuisbezorgd:
DHL € 6.25
DPD € 6.50
Postnl: € 7.70
Ophalen bij DHL-depôt € 4.15
DPD depôt € 5.50
Naar België pakket € 9.30 (postNL)
Ophalen bij Pickup parcelshop in België
€ 6.95

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Halbertsma, M. / Ulzen, P. van - Interbellum Rotterdam / kunst en cultuur 1918-1940

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Achterboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Achterboek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Achterboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Achterboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Achterboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.