Raskin, Brigitte - Eigenzinnig alfabet / zelfportret

Schrijver:
Titel: Eigenzinnig alfabet / zelfportret
ISBN: 9789050184212
Taal: Nederlands
Uitgever: Van Halewijck / Balans, Uitgeverij - paperb.
Bijzonderheden: 1998, 208 pp; i.g.st.
Prijs: € 3,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Aan het begin van de alfabetisering is de ongeletterde traag en moeizaam aan het spellen. Hij probeert zich zo raak mogelijk uit te drukken en wil kort en goed naar buiten brengen wat in zijn binnenste op verwoording wacht. Aan het eind van de alfabetisering doet de zo geletterde schrijver precies hetzelfde. Zet de een naast de ander en het zal opvallen dat hun schrijfritme even traag, en hun onzekerheid even groot is.'

In 1989 verruilde Brigitte Raskin haar loopbaan als lerares en journalist voor het schrijverschap. Niettemin blijft ze voor verschillende bladen persoonlijke teksten over verschillende onderwrpen schrijven. In Eigenzinnig alfabet bundelt Raskin teksten van nu en van vroeger. Het is een verzameling 'klein proza' en een doorlichting van wat ze in artikelen over Aarschot, het Boek en Cuba te lezen. Of over Jozef Deleu, euthanasie en het feminisme, over Simone Signoret en Noord-Ierland. Sommige teksten verschenen in het fameuze tijdschrift de nieuwe, in Weekend Knack of in Dietsche Warande & Belfort.

Deze teksten zijn soms journalistiek, soms literair. Maar altijd verhalen ze over een stukje leven. Met al de letters van het alfabet probeert Raskin zo eerlijk, zo raak en zo goed mogelijk uit te drukken wat in haar binnenste op verwoording wacht. Zo is Eigenzinnig alfabet niet alleen een originele tijdsschets, maar evengoed de onzekere autobiografie.
Verder lezen

Achterboek uit Keijenborg

Brievenbuspost volgens standaard posttarieven: 50-100 gr. € 2.79 100-2.000 gr. € 3.60 (brievenbuspakket) Pakketpost thuisbezorgd: DHL € 6.00 DPD € 6.10 Postnl: € 6.75 Ophalen bij DHL-depôt € 5.75 DPD depôt € 5.00 Naar België pakket € 6.85 Ophalen bij Pickup parcelshop in België € 6.25

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Raskin, Brigitte - Eigenzinnig alfabet / zelfportret

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Achterboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Achterboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Achterboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Achterboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Achterboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.