boekenbinder is momenteel afwezig,boekenbinder heeft de volgende melding achtergelaten:

Wegens verbouwing is Boekenbinder t/m 30-04-2024 afwezig

De verkoper verwacht te reageren na 30-04-2024
Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Boer, Engel Jan de / Meulen, Cees van der - Een schip vis. Onze

Schrijver:
Titel: Een schip vis. Onze Noordzeevisserij in woord en beeld
ISBN: 9789022819579
Taal: Nederlands
Uitgever: De Boer Maritiem
Bijzonderheden: 1977, 2e druk, gebonden, stofomslag, 18 x 25 cm. 159 blz. goed Door tekst, foto's en tekeningen is het boek in woord en beeld een boeiende documentaire geworden van onze zeevisserij.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De zeevisserij is nog steeds een belangrijke tak van onze nationale nijverheid. Weinigen beseffen op welke wijze in onze tijd de zeevisserij wordt uitgeoefend en de mate waarin dit bedrijf is meegegaan met de technische ontwikkelingen. Dit boek toont aan dat het juist de technische ontwikkelingen zijn die de bestaansmogelijkheid van de visserij hebben gegarandeerd. De techniek heeft het mogelijk gemaakt van de passieve visserij met staande netten over te gaan op de actieve visserij met gesleepte vistuigen, door middel van hypermoderne hektrawlers, Dit betekent dat nog steeds ca. 5000 Nederlanders hun bedrijf op zee als vissers kunnen uitoefenen. Dit boek wil een beeld geven van de activiteit van die vissers met hun trawlers en kotters op de Noordzee en in de wateren om de Britse eilanden en voor de Deense kust.
Het boek opent met een inleiding waarin de ontwikkeling wordt geschetst van de Nederlandse zeevisserij sinds de veertiende eeuw. Vervolgens beschrijft de auteur de ontwikkeling via hoekers, bomschuiten en loggers tot de moderne motortrawlers; Alle aspecten komen aan bod die bij de visserij een rol spelen: de visgronden, de vissoorten, de vistuigen, de scheepstypen, samenstelling en aard van de bemanning en de economische omstandigheden waaronder werd gevist. De grootste aandacht krijgt de visserij van onze tijd met moderne diepvries hektrawlers en kotters.
De fotograaf Cees van der Meulen heeft het leven en werken van de moderne visser in boeiende foto's vastgelegd, terwijl de vistechnieken en de bouw van de schepen door een aantal tekeningen worden verduidelijkt. Door tekst, foto's en tekeningen is het boek in woord en beeld een boeiende documentaire geworden van onze zeevisserij.
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Boer, Engel Jan de / Meulen, Cees van der - Een schip vis. Onze Noordzeevisserij in woord en beeld