Overdijk-Francis, J.E. / Smeets, H.M.A.G. - Bij nader inzien

Schrijver:
Titel: Bij nader inzien het integratiedebat op afstand bekeken
ISBN: 9789031332250
Taal: Nederlands
Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum 2000 9789031332250
Bijzonderheden: ex bibliotheek dus nu stevige hardcover 69pp. in goede staat, geplastificeerd, schaars
Prijs: € 6,80
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Begin 2000 publiceerde Paul Scheffer in NRC Handelblad een artikel waarin hij er op wees dat zich in Nederland een multicultureel drama aan het voltrekken is: allochtonen integreren niet in de Nederlandse samenleving, zij verkeren blijvend in achterstandssituaties en de Nederlandse elite staat hier onverschillig tegenover. In dit boek reageren verschillende deskundigen en bij het probleem betrokkenen op zijn opvattingen. Van Boxtel (minister Grote Steden- en Integratiebeleid) geeft toe dat er problemen zijn bij een aantal (etnische) groepen, maar er is ook vooruitgang. Penninx stelt dat Scheffer zich alleen heeft gericht op integratie op het individuele niveau en dus in zijn analyse eenzijdig is en hij ziet integratie bovendien te veel als assimilatie. Op het onderscheid tussen die beide begrippen gaat ook Duyvendak in en hij vraagt zich af of Scheffers analyse en aanbevelingen wel bijdragen aan het opheffen van de achterstand van migranten. Verder wordt er nog op gewezen dat Scheffer de zaken overdramiseert en dat de werkelijkheid van de multiculturele samenleving veel kanten heeft.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Overdijk-Francis, J.E. / Smeets, H.M.A.G. - Bij nader inzien      het integratiedebat op afstand bekeken

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.