J. Smelik - 'O Sangerige keeltjes!' de liedcultuur en het muzie

Schrijver:
Titel: 'O Sangerige keeltjes!' de liedcultuur en het muziekleven in de Noordelijke Nederlanden tussen 1550 en 1650
ISBN: 9789050303361
Taal: Nederlands
Uitgever: J.J. Groen en zoon Leiden 1e druk 1993 9789050303361
Bijzonderheden: ex bibliotheek dus nu stevige hardcover hardcover 100pp. zeer goed
Prijs: € 6,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
In dit boekje wordt een beeld gegeven van de liedcultuur en het muziekleven in de Noordelijke Nederlanden tussen 1550 en 1650 vanuit protestants-christelijk gezichtspunt. Het is bedoeld als inleiding tot deze stof en is tamelijk anekdotisch van karakter. De meeste aandacht krijgt het lied in de kerk en het kerkelijke muziekleven, waarbij men moet aantekenen dat onder 'kerk' voornamelijk de toenmalige Gereformeerde Kerk dient te worden verstaan. Het boekje is prettig leesbaar en bevattelijk geschreven. De afbakening van het onderwerp tot de Noordelijke Nederlanden doet wat merkwaardig aan. Een zekere eenzijdigheid blijkt ook hieruit dat de auteur liever kwesties behandelt als hoe het calvinisme (als leer) tegenover muziek stond, dan b.v. een woord te wijden aan de meerstemmige contrafacten van de Delftse pastoor Johannes Stalpart van der Wiele, auteur van het meest omvangrijke liedboek (1635) uit de Gouden Eeuw. Ondanks deze bezwaren is het boekje nuttig voor iedereen die in het muziekleven uit die tijd geïnteresseerd is, mede dank zij noten en geselecteerde literatuuropgave.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Alleen levering binnen EU Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

J. Smelik - 'O Sangerige keeltjes!' de liedcultuur en het muziekleven in de Noordelijke Nederlanden tussen 1550 en 1650

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.