Slot, P. - De inwendige

Schrijver:
Titel: De inwendige
ISBN: 9789029564328
Taal: Nederlands
Uitgever: Arbeiderspers
Bijzonderheden: 2007, 288 pp geb. ex bibliotheek, goed Deze nieuwe roman, De inwendige, is niet alleen een psychologisch portret dat door zijn scherpe focus een blik biedt op het inwendige van een mens, maar schetst ook een herkenbaar beeld van opgroeien in het Ned
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Het kind van vier eet ijs na het amandelen knippen. Het meisje van veertien proeft in Frankrijk voor het eerst kaasfondue en artisjokken, en vindt alles lekker omdat de ober naar haar lacht. De vrouw van vierentwintig eet haar eerste crematiecake, en zoekt troost in chocola. Jaren later eet ze beschuit met muisjes voor een kind dat niet van haar is.
Verteld in een stijl die soepel meebeweegt met haar leeftijd, ontvouwt zich aan de hand van momenten als deze de levensgeschiedenis van Alma Oosting. Want eten is zoveel meer dan brandstof. Eten is een ontmoeting met anderen, eerst in familie en gezin, later met vrienden en geliefden. Eten is omgeven door regels, tradities en taboes. In De inwendige worden oude gewoontes gaandeweg vervangen door nieuwe, en ontwikkelen beklemmende voorschriften zich tot obsessies.
Dit boek toont hoe mensen elkaar voeden en vergiftigen, wat zij elkaar voorzetten en onthouden, en wie er in een lichaam verscholen gaat.

De pers over vorige boeken:
[…] een knap gestructureerde, behendig vormgegeven en voor een debuut verrassend soepel geschreven roman […]. – NRC Handelsblad over Zuiderkruis
[…] indrukwekkende literatuur. – Dagblad de Limburger over Blauwbaard
[…] de ontknoping is ook deze keer verrassend, zeker in combinatie met het nogal overrompelende, open einde. – NRC Handelsblad over Tegenpool

Pauline Slot debuteerde in 1999 opvallend met Zuiderkruis. Dit debuut werd door de literaire kritiek uitbundig geprezen, genomineerd voor de Debuutprijs en op de longlist van de Generale Bank Prijs gezet. Het werd ook een bestseller, net als de twee volgende romans: Blauwbaard (2000) en Tegenpool (2001).

Deze nieuwe roman, De inwendige, is niet alleen een psychologisch portret dat door zijn scherpe focus een blik biedt op het inwendige van een mens, maar schetst ook een herkenbaar beeld van opgroeien in het Nederland van de jaren zestig en zeventig, met zijn
Verder lezen

boekenbinder

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum, etnografica en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Slot, P. - De inwendige

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekenbinder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekenbinder
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekenbinder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekenbinder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekenbinder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.