Komrij Gerrit - Daar is het gat van rde deur

Schrijver:
Titel: Daar is het gat van rde deur
Taal: Nederlands
Uitgever: De Arbeiderspers
Bijzonderheden: Paperrback in goede staat
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Al direct toen Gerrit Komrij in het begin van de jaren zeventig opdook in de kolommen van Vrij Nederland om zijn stem te laten horen over literatuur en aanverwante zaken, werden zijn zogenaamde meningen gretig verslonden door een steeds grotere schare autoriteitsbewuste mensen, die graag zonder, vastgeroeste meningen en, vooral, zonder 'heilig ontzag' wilden leven. Zogenaamde meningen: want Gerrit Komrij's opvattingen werden nooit gebracht zonder ironie of paradox - uiteindelijk bleef de lezer nog minder wijs achter dan hij al was. Daar is het gat van de deur klinkt als een banvloek, maar niettemin blijft een deur aan twee zijden opengaan: hier gaat het ongevraagde drukwerk ('van schrijvers die niet eens het recht vergund mag zijn een ouwe koe te incommoderen') van binnen naar buiten; en de schaarse rozen op de mesthoop van buiten naar binnen. 'Maar toch,' zegt Gerrit Komrij, 'is van dit alles me misschien het beeld van een dolgeworden draaideur het liefst.' Deze bundel kan gelezen worden als een strikt vrijblijvende 'andere' literatuurgeschiedenis over vermeende grootheden van het begin van de jaren zeventig, aangevuld met stukken over Jarry, Jugendstil, Salvador Dali, watertorens, Oscar Wilde en wie-weet-wat nog meer, die de schrijver wederom het liefst opgedragen zag 'Aan de Paniek'. * Deze behaagzieke beroepsépateur van masochistische kleinburgers kan geen deugdelijke kritiek schrijven doordat hij slordig, aanmatigend en ijdel is. - J. Polak-Siliava in het Haarlems Dagblad * Hij heeft een feilloos instinct voor rotzooi en humbug en hij rukt allerlei erkende en halferkende grootheden het masker af. Hans Warren in de Provinciale Zeeuwsche Courant

De auteur heeft in een aantal rubrieken zijn literaire kritieken verzameld, die al eerder zijn gepubliceerd in "Vrij Nederland". Een afdeling is gewijd aan niet-literaire gebeurtenissen en geschriften; het boek wordt besloten met nawoorden die hij bij zijn vertalingen heeft geschreven. De titel, "
Verder lezen

Ab antiquarimaat

particulier

Ab antiquarimaat uit Amersfoort

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ab antiquarimaat

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.