Martin, Willy. - Over woordenboeken

Schrijver:
Titel: Over woordenboeken
ISBN: 9789027432063
Taal: Nederlands
Uitgever: Prisma
Bijzonderheden: paperback/2006, 118 pp/als nieuw
Prijs: € 6,25
Verzendkosten: € 3,95 (binnen Nederland)
Meer info:
n dit bundeltje biedt prof. Martin, ter gelegenheid van zijn afscheid als hoogleraar lexicografie aan de VU, elf losse bijdragen aan over een aantal aspecten van zijn vakgebied. Het zijn over het algemeen korte stukjes, eerder gepubliceerde beschouwingen of ook wel toespraken, die te hooi en te gras inzicht geven in het lexicografisch bedrijf. Informatief zijn vooral het artikel 'Van woordenlijst tot woordenboek', dat aangeeft aan welke eisen een woordenboek dient te voldoen, en 'Kleine talen maken het verschil', waarin de activiteiten worden belicht van de Commissie Lexicografische Vertaalvoorzieningen, die hebben geleid tot het gereed komen van een groot aantal vertaalwoordenboeken voor de kleinere talen. Het voert te ver deze bundel, zoals een vriendelijke inleider doet, te bestempelen als 'een spoedcursus lexicografie'. Daarvoor wordt te veel slechts aangestipt, niet grondig uiteengezet. Toch geeft het wel enkele aardige inkijkjes in het vakgebied. Enige kennis van wat woordenboeken doen en wat er in hoort te staan, is bevorderlijk voor het snelle begrip.
Verder lezen

goed-beter-best

goed-beter-best uit Rheezerveen

Geen mail ontvangen na uw bestelling? Controleer de map met ongewenste mail (SPAM).
Ons complete boekenaanbod vindt u door in de rechterbovenhoek (zoeken)...goed-beter-best...in te vullen.
Na uw bestelling ontvangt u -normaal gesproken binnen 3 dagen-een bevestigingsmail van de ontvangst van uw bestelling met daarin de verzendkosten en een rekeningnummer. Mocht u geen bericht ontvangen controleer dan aub ook uw spam. Zodra uw betaling/bijschrijving is ontvangen zal uw bestelling -zorgvuldig verpakt - worden verstuurd.
Hebt u een boek met spoed nodig dan kan dat geregeld worden !
Tot slot: ongezien een boek bestellen is een zaak van wederzijds vertrouwen. Bij voorbaat DANK VOOR UW VERTROUWEN.
Verder lezen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij goed-beter-best

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met goed-beter-best
  • Na uw bestelling ontvangen u en goed-beter-best een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van goed-beter-best vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • goed-beter-best kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.