Cowan, Frits (red.) - Adivasi het andere India

Schrijver:
Titel: Adivasi het andere India
ISBN: 9789068322385
Taal: Nederlands
Uitgever: Koninklijk instituut voor de tropen 1992 9789068322385
Bijzonderheden: paperback 128pp. goede staat, geillustreerd
Prijs: € 5,10
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Dit boekje, achtergrondgids voor een tentoonstelling in het Tropenmuseum Amsterdam, geeft een beeld van de sociale, politieke en vooral culturele situatie van India's oudste bewoners, de stammen in het midden en noordoosten van het land, ook wel adivasis genoemd. Na een historische inleiding wordt aandacht besteed aan vooral de zgn. materiële cultuur van deze groepen: aardewerk, schilderingen, vlechtwerk, metaal, steen, hout, textiel, sieraden en muziekinstrumenten. Van deze voorwerpen wordt de maatschappelijke, religieuze en culturele betekenis aangegeven. Daarna wordt ingegaan op de problematiek van de opdringende modernisering, zowel politiek als economisch. Het accent ligt sterk op de cultuur, waarbij aan de soms gewelddadige tegenstellingen en de politieke spanningen wordt voorbijgegaan. Er wordt sterk gepleit voor de bescherming en het behoud van de adivasi-culturen. Het taalgebruik is, vanwege de vele Indiase namen en sociaal-wetenschappelijke vaktermen, voor een niet-geschoolde lezer niet gemakkelijk. Voor een breed, doch geschoold publiek, met belangstelling voor kunst, cultuur en samenleving van India, een informatief boekje. Bevat literatuurverwijzing, zw- en kleurenkaartjes.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Alleen levering binnen Nederland. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Cowan, Frits (red.) - Adivasi het andere India

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.