Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

D.H. Lawrence - Lady Chatterley's Lover

Schrijver:
Titel: Lady Chatterley's Lover
ISBN: 8710371001966
Taal: Nederlands
Uitgever: Volkskrant 2012
Bijzonderheden: Zeer net gebonden boek, 22x15 cm., 349 pag, ISBN 8710371001966
Beschikbaar: 3 exemplaren
Prijs: € 3,75 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
serie verboden boeken

Connie, de hoofdpersoon van het verhaal, trouwt op drieentwintigjarige leeftijd met Clifford Chatterley. Ze trouwen tijdens de Eerste Wereldoorlog (1917) en na een maand verlof keert Clifford terug naar Vlaanderen. Een half jaar later komt hij terug, tot aan zijn middel verlamd en impotent.
Clifford ontwikkelt zich tot een vooraanstaand schrijver; Wragby, het huis dat al generaties lang toebehoort aan de familie Chatterley, wordt het middelpunt van een komen en gaan van intellectuelen uit voornamelijk de Upperclass. Connie voelt zich in dit milieu steeds geïsoleerder. Ze heeft behoefte aan warmte en liefde, maar Clifford is niet in staat haar dit te geven.

Op een zeker moment heeft ze een affaire met een toneelschrijver, Michaelis. Ze haalt seksuele bevrediging uit de relatie, maar meer stelt het niet voor. Nadat de affaire met Michaelis afloopt raakt Connie steeds meer in een depressie verstrikt. Clifford gaat volledig op in het streven naar succes en Connie ontwikkelt zowel geestelijk als fysiek een afkeer van de man van wie ze dacht te houden.
Om Connie te ontzien wordt Mrs. Bolton, een verpleegster uit de omgeving, ingehuurd om voor Clifford te zorgen. Terwijl Connie zich steeds minder met haar man bemoeit, wordt Clifford steeds afhankelijker van Mrs. Bolton. Hij stelt zich steeds kinderlijker op, wat Connie's afkeer vergroot.

Connie en Clifford maken af en toe wandelingen in het bos dat toebehoort aan de Chatterleys. Clifford heeft een rolstoel met een motortje, wat hem redelijk mobiel maakt. Tijdens een van deze wandelingen komen ze de nieuwe jachtopziener van Clifford tegen. Oliver Mellors komt uit de omgeving en werkte al eerder voor de familie, maar is nu nog maar kort teruggekeerd uit India, waar hij in het leger diende en het zelfs tot luitenant geschopt had. Zijn aversie tegen de Middle- en Upperclass deed hem echter terugkeren naar zijn oude leven. Connie voelt zich eerst niet op haar gemak bij deze man die zo zeker van zichzelf lijkt te zijn. Ze weet niet goed wat ze aan hem heeft. Toch voelt ze zich tot hem aangetrokken door zijn mannelijkheid, zijn onderhuidse sensualiteit. Alhoewel volgende ontmoetingen nog afstandelijk en ongemakkelijk verlopen, valt een zekere aantrekkingskracht niet te ontkennen.

Uiteindelijk kunnen zij geen van beiden hun gevoelens negeren en ze hebben seks in een hut in het bos. Hierna gebeurt dit vaker, maar Connie blijft een zekere afstand tussen hen voelen. Dan komen ze elkaar toevallig tegen in het bos. Mellors dwingt Connie haast om daar seks met hem te hebben. Dit blijkt echter een van de meest geweldige momenten van Connie's leven te worden wanneer ze tegelijkertijd klaarkomen. Hierdoor verandert Connie's houding compleet; ze adoreert Mellors en laat haar zelfbewuste en onafhankelijke houding enigszins varen. Ze voelt zich verbonden met hem en vindt bij hem de seksuele bevrediging, de bevestiging en de mannelijkheid die ze bij Clifford noch Michaelis vond.

Ze komen er achter dat ze hun levens met elkaar willen delen. Beiden moeten hiervoor een scheiding regelen; Connie met Clifford, Mellors met de vrouw die hij jaren geleden verliet. Wanneer Connie voor een vakantie naar Venetie vertrekt beginnen echter de problemen. De vrouw van Mellors duikt op en veroorzaakt een schandaal waardoor Clifford zijn jachtopziener ontslaat. In dezelfde periode komt Connie erachter dat ze zwanger is. Ze vertelt de waarheid aan Clifford, maar deze weigert van haar te scheiden.
Het boek eindigt met een brief die Mellors naar Connie stuurt vanaf een boerderij waar hij verblijft en werkt tot zijn scheiding is geregeld. Uit de brief spreekt hoop voor de toekomst, voor een nieuw begin, voor de overwinning van de liefde.
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

D.H. Lawrence - Lady  Chatterley's Lover