Meeuse, P. - Raster 97 De tiran

Schrijver:
Titel: Raster 97 De tiran
ISBN: 9789023401186
Taal: Nederlands
Uitgever: De Bezige Bij, 2002 9789023401186
Bijzonderheden: paperback 200pp als nieuw
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 4,90
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Dit nummer van het literaire kwartaalschrift is helemaal gewijd aan de tiran of dictator, niet direct als politieke verschijning maar meer als fictieve hoofdpersoon van een denkbeeldig literair genre: de dictator-roman (voorbeeld: 'Het feest van de bok' van Vargas Llosa). In de literaire bijdragen van binnen- en buitenlandse auteurs figureren verschillende typen van tirannen, van het staatshoofd tot de huistiran. Het zijn meestal mannen, ze uiten zich in lange monologen, ze leven vaak in Zuid-Europa of Zuid-Amerika. Veel tirannen hebben overeenkomst met historische personen: Hitler, Mussolini, ook God wordt de tirannenrol toegeschreven. De essays borduren verder op wat de filosoof Hobbes heeft geschreven over de absolute monarch. Veel bijdragen ademen de geest van een salon-anarchisme, macht over anderen geldt als iets intrinsiek verkeerds. Niettemin is het idee achter dit nummer interessant en sommige bijdragen zijn zeer leesbaar.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Alleen levering binnen Nederland. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Meeuse, P. - Raster  97 De tiran

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.